30 / 04 / 2024

Tesco, Türkiyede F&F mağazası açacak!

Tesco, Türkiyede F&F mağazası açacak!

İngiliz perakende devi Tesco, şimdi de yurtdışındaki süpermarketlerinde sattığı, daha sonra ayrı bir hazırgiyim markası olarak konumlandırdığı F&F markasını Türkiye'ye getiriyor  



 Ege'de yerleşik marketler zinciri Kipa'nın çoğunluk hisselerini alarak Türkiye pazarına giriş yapan İngiliz perakende devi Tesco, şimdi de yurtdışındaki süpermarketlerinde sattığı, daha sonra ayrı bir hazırgiyim markası olarak konumlandırdığı F&F markasını Türkiye'ye getiriyor. Yayılma planına İstanbul'dan başlayacak firma, alışveriş merkezleri ile mağaza kiralamak için görüşmelere başladı bile.
Türkiye'deki yerli markalar LC Waikiki, Collezione, Defacto gibi orta gelir grubuna hitap eden markalara rakip olmaya hazırlanan F&F'in sahibi Tesco, İstanbul'a süpermarketleriyle girmek için uzun bir zaman beklemişti.
Süpermarketlerinden sonra F&F için Londra Oxford Street ile High Street Kensington gibi ünlü alışveriş caddelerinde yer bakan marka için, fiyatları nedeniyle kapılarında kuyruklar oluşan "Primark ile İngilizlerin moda markası Top Shop'un hükümdarlığını sona erdirecek" yorumları yapılıyor. Açılacak mağazalarda internet ve marketlerde satışı yapılan F&F ürünlerinin yanı sıra yeni koleksiyonlara da yer verilecek. İlk denemesini geçtiğimiz ay Prag'da yapan F&F, özellikle nüfusu fazla, gelişmekte olan ve harcama kapasitesi yüksek pazarlarda büyümeyi planlıyor.

MÜŞTERİ ÇEKECEK
Geçen finansal yılında 43 milyar sterlinlik satışı içinde 6.7'den yüzde 7.3'e yükselen ve 1 milyar sterlinlik ciroya ulaşan hazırgiyim rakamları Tesco'nun hazırgiyim için ayrı bir strateji planlamasına neden oldu. Tesco'nun Orta Avrupa Hazırgiyim Direktörü Jason Tarry, "F&F markasını büyütmek için ciddi adımlar atacağız. Bu yeni kanal bizi çok heyecanlandırıyor. Bu yeni formatta daha fazla müşteri kazanma ve koleksiyonumuza daha fazla çeşit ekleme fırsatı bulacağız" dedi.
Pınar Çelik/ Yeni Asır


Geri Dön