01 / 05 / 2024

TESK'ten kentsel dönüşüm önerisi!

TESK'ten kentsel dönüşüm önerisi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kentsel dönüşüm planlarının tüm sektörler, vatandaşlar ve esnaf için olumlu etki yarattığını söyledi. Palandöken, "Kentsel dönüşümde esnaf da düşünülmeli" dedi.



Türkiye'nin deprem kuşağında bulunduğunu hatırlatarak, tüm planların ve çalışmaların bu kapsamda yapılması gerektiğini kaydeden TESK Başkanı Bendevi Palandöken, kentsel dönüşüm planlarının hızla hayata geçirileceğini söyledi.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı bir açıklama yayınladı. Türkiye'nin yüzde 66'sının deprem riski bulunan alanlardan meydana geldiğini söyleyen Palandöken, "Ülkemizde şu an acil ve öncelikli dönüştürülmesi gereken 6,7 milyon konutun 1,5 milyonunun 5 yıl içinde dönüştürülecek olması sevindirici. Deprem riski yüksek olan bölgelere öncelik verilmeli. Güçlendirme ve yenileme planlarıyla bazı yapılar da yıkılmadan depreme dayanıklı hale getirilmeli. Depremler yaşanmadan tedbir almaya başlamalıyız." ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm planlarının tüm sektörler, vatandaşlar ve esnaf için olumlu olduğunu anlatan Palandöken, şu ifadeleri kullandı: 

"Özellikle büyük şehirlerdeki çok katlı yapılarda da dönüşüme ihtiyaç var. Bir binanın bile yenilenmesi, onlarca kişinin hayatını kurtardığı gibi beraberinde sektörü ve piyasayı da hareketlendirir. Sürekli yeni inşaat alanları ve ihtiyaç fazlası konut yapmak yerine eski yapılar dönüştürülürse ekonomimiz için de olumlu olur. Çok sayıda işsiz de bu çalışmalarda istihdam edilerek ekmek parası kazanır. Öte yandan kentsel dönüşümle yeniden yapılacak binalarda esnafımız da düşünülmeli. Sitelerde ve bina altlarında bakkal, manav, berber, terzi gibi esnafa yer ayrılmalı."


Geri Dön