05 / 05 / 2024

Tesla 2022 yılının ilk çeyrek döneminde inanılmaz bir rekor kırdı

Tesla 2022 yılının ilk çeyrek döneminde inanılmaz bir rekor kırdı

Tesla, 2022'in ilk çeyreğine ait bilançosunu açıkladı. ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın kârı, bu yılın ilk çeyreğinde 3,7 milyar dolarla rekor seviyeye ulaştı.



OLUMSUZ ŞARTLARDAN KÂRLI ÇIKMAYI BAŞARDI

Tesla 2022 yılına hızlı bir giriş yaparak ilk 4 ayda kendisi için bir başka rekora imza attı.

Tedarik zinciri zorlukları, çip kıtlığına ek olarak son Kovid-19 dalgasının tedarik zinciri ve fabrika operasyonları üzerinde baskı oluşturmasına rağmen Tesla'nın elde ettiği kâr oranı dikkat çekti.

Tesla yaptığı açıklamada, bazı hammaddelerin fiyatlarının ise son aylarda birkaç kat arttığına dikkat çekerek "Maliyet yapımız üzerindeki enflasyonist etki, mümkün olduğunca üretim maliyetlerimizi düşürmeye odaklanmaya devam etmemize rağmen ürün fiyatlandırmamızdaki ayarlamalara katkıda bulundu." ifadesini kullanıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön