15 / 05 / 2024

Teşvikten yararlanmak isteyen BES’e akın etti! Kaç kişi başvurdu?

Teşvikten yararlanmak isteyen BES’e akın etti! Kaç kişi başvurdu?

Yüksek getirisine yüzde 30 oranında devlet katkısı eklenince yıl sonunda Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) yoğun talep adeta patladı.



Bloomberg HT’nin haberine göre, bu tutar, asgari ücretin yüzde 30'u ile sınırlanırken, devlet katkısından faydalanmak isteyenler,  2022 yılında sadece gönüllü BES'te 20 bin 652 liralık teşvik almış oldu.   Ayrıca, yine bu miktarda bir katkı daha çalışanların otomatik olarak sisteme dahil edildiği otomatik katılım sisteminden alındı.

 Teşvikten yararlanmak isteyen BES’e akın etti! Kaç kişi başvurdu?

1 MİLYAR 259 MİLYON TL BES’E DAHİL OLDU

Yılın sonlarına doğru BES fonlarının getirisinin yüksekliğini görenler, bu getirinin yanında devlet teşviği imkanından faydalanmak için adeta BES’e koştu.  Bunun sonucu Kasımda 192 bin kişi sisteme dahil oldu.  Yeni katılanlarla birlikte BES sistemine 1 milyar 259 milyon lira girmiş oldu. Sisteme yeni katılanlar, kişi başına aylık 3 bin 957 lira, toplam olarak 478 milyon lira tutarında birikimlerini  sisteme aktardı.

En ilginç gelişme de  halen BES sisteminde bulunanla cephesinde yaşandı.  BES sözleşmesi olanlar da,  verilen teşvikten faydalanmak  amacıyla kişi başı 13 bin 279 liralık tutarı BES'e getirdi. Zaten BES'te sözleşmesi olan 46 bin 661 vatandaş, Kasımda 619 milyon Türk Lirasını sisteme dahil ederek, devlet katkısından da azami faydalanma olanağı buldu.

Beyaz eşyaya gelen zamlar dudak uçuklattı! Son 1 yılda ne kadar zamlandı?

Yılın en sevilen buzdolabı Samsung RB50RS334SA Inox No Frost  fiyatı ne kadar? 3 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Blue Diamond’da pırlanta yüzüklerde net yüzde 50 indirim fırsatı! 3 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Yurt dışına belli miktarda para transferine ibraz şartı! Limiti ne kadar olacak?

Meta’dan dikkat çeken satın alma! Hangi akıllı gözlük şirketini aldı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön