29 / 04 / 2024

Teşvikten yararlanmak isteyen BES’e akın etti! Kaç kişi başvurdu?

Teşvikten yararlanmak isteyen BES’e akın etti! Kaç kişi başvurdu?

Yüksek getirisine yüzde 30 oranında devlet katkısı eklenince yıl sonunda Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) yoğun talep adeta patladı.



Bireysel Emeklilik sistemi (BES) fonlarının yüksek getiri sağlaması ve devletin yüzde 30 oranında katkısı sistemi cazip hale getirdi. Geçen yılın sonlarına doğru sisteme talep patlama yaptı ve sadece 1 ayda toplam 182 bin kişi BES’li oldu.

Teşvikten yararlanmak isteyen BES’e akın etti! Kaç kişi başvurdu?

Buna göre,  2022 yılı kasım ayında 192 bin kişi BES'e giriş yaparken,  katılanlar tam 1 milyar 259 milyon lirayı BES'e yatırarak,  BES fonlarının getirisinin yanında yüzde 30 oranında devlet katkısından da faydalanmayı istedi. Devlet, yüzde 30'luk teşviği brüt asgari ücretin yüzde 30'u oranında sağlıyor. Teşvikten yararlanmak için katkı payının ne zaman yatırıldığı önem taşımıyor.

YILIN SON AYLARINDA KATILANLAR HIZLA ARTTI

Durum böyle olunca, 2022 yılının son ayları, Bireysel Emeklilik sistemi (BES)  bu teşvikten yararlanmak isteyenlerin akınına uğradı. Hem BES fonlarının iyi getiri sağlaması hem de devlet teşviki cazibesini artırırken,  evvelki yıllarda görülmeyen bir yatırımcı  kitlesi de BES'e dahil oldu.  Devlet, tasarrufu yükseltmek amacıyla her 100 lira biriktirene 30 lira teşvik imkanı sağlıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön