29 / 04 / 2024

Tevfik Güven: Manavgat'ın alternatif turizmde geleceği Oymapınar!

Tevfik Güven: Manavgat'ın alternatif turizmde geleceği Oymapınar!

Manavgat ilçesine bağlı Oymapınar beldesi Belediye Başkanı Tevfik Güven, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hazırladığı ve 2005 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kabul edilen Oymapınar Alternatif Turizm Bölgesi projesine sahip çıkılması gerektiğini söyledi..




Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Oymapınar beldesi Belediye Başkanı Tevfik Güven, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hazırladığı ve 2005 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kabul edilen Oymapınar Alternatif Turizm Bölgesi projesine sahip çıkılması gerektiğini söyledi.


Deniz, kum ve güneş turizm üçgeni dışında Antalya'ya gelen turistin alternatif turizmde nefes alacağı 2 yerin bulunduğunu belirten Güven, bunun ikisininde Manavgat'ta bulunduğunu, bunlarında Oymapınar ile Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park alanı olduğunu kaydetti. Beldeleri Oymapınar'ın Roma döneminde de su zenginliği bakımından en ayrıcalıklı bölge olduğunu belirten Güven, projenin toplamda 450 bin dönümü kapsadığını ve 12 tane golf alanı bulunduğunu kaydetti. 


Güven, projenin alt ölçekleri çıkarılmadığı için 9 yıl içinde bölgeye başta Avrupa ülkelerinden sağlık, yaşlı turisti ağırlama, spor, kongre, golf ve bisiklet turizmine yönelik yatırım teklifi olmasına karşı çalışma yapılamadığını söyledi. 


Sahil şeridinde yatak kapasitesinin 200 bin sınırına yaklaştığını aktaran Güven, her yıl ortalama 10 bin yatak artışı limitinin kıyı da dolduğunu yeni yatırımları alternatif turizme yönelik yapılmasını elzem olduğunu kaydetti. Güven, "Beldemizde 2 büyük baraj var. Ayrıca kültür turizminin yaygınlaşması için Seleukeia Antik Kent var. 2008 yılında da Uluslararası Bisiklet Federasyonu(UCI) dünyanın en iyi dağ parkuru alanını Oymapınar olarak belirledi. Antalya'ya gelen turistlerin deniz,kum ve güneş turizmi üçgeni dışında hava alabilecekleri en ayrıcalıklı yer Oymapınar. Alt ölçek planlaması kısa sürede yapılırsa 2 barajın bulunduğu Oymapınar sağlık, kongre ve golf turizmde bir numara olur. Alt ölçek planlarının bir an önce hazırlanmasını istiyoruz. Proje 30 Mart mahalli seçimler sonrası hız kazandırılmalı. Manavgat'ın alternatif turizmde geleceği Oymapınar. " diye konuştu. 


Güven, alternatif turizm kapsamında beldelerine aktif sezonda günlük ortalama 4 bin turistin geldiğini kaydetti. 



Hakimiyet


Geri Dön