29 / 04 / 2024

Tevhit harcı 2015!

Tevhit harcı 2015!

Tevhit işlemi, bir tapu üzerinde yapılabilen değişiklikler arasında yer alıyor. Bu işlem aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor. Peki, tevhit harcı 2015 ne kadar?



Tevhit harcı 2015!

Tevhit işlemi, bir tapu üzerinde yapılabilen değişiklikler arasında yer alıyor. Bu işlem aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor.


Tevhit işlemi için öncelikle taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulunun onay kararı gerekiyor. İşlem için gerekli olan diğer belgeler şu şekilde sıralanıyor:


-Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,


-Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi,


-Taşınmaz mallardan en az birinin cinsi bina ise deprem sigortası aranıyor.


Bu belgeler ile başvuru yapılmasının ardınan işlemin tamamlanması için tevhir harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, tevhit harcı 2015 ne kadar?


Tevhit harcı 2015:

İfraz veya taksim veya birleştirme işlemlerinde kayıtlı değerler üzerinden binde 11,38 oranında harç tahsil edilmesi gerekiyor.


Ayrıca, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün Döner Sermaye İşletmesi’nce belirlenen tarifeye göre ücret tahsil ediliyor. 2015 yılı döner sermaye ücreti ise 82,50 TL olarak alınıyor.


İfraz işleminin iptali davası!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön