15 / 05 / 2024

tevhit masrafları

tevhit masrafları

Tevhit işlemi, bir tapu üzerinde yapılabilen değişiklikler arasında yer alıyor. Bu işlem aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor. Peki, tevhit harcı 2015 ne kadar?

VakıfBank konut kredisi ürünleri ve krediye ek uygulanan masraflar!

VakıfBank’ın konut kredisi kapsamında kullandırdığı ürünlerin detaylarını ve krediye ek uygulanan masrafları araştırdık. VakıfBank kampanyalı konut kredisi ürünü faiz oranı ne kadar? VakıfBank devlet destekli kentsel dönüşüm kredisi faiz oranı nedir?

TEB konut kredisi masrafları 2018!

TEB konut kredisi ürünü dahilinde 3 ile 180 ay arası vadede aynı faiz oranından konut kredisi kullandırımı yapıyor. 180 ay vadede masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranını kullandıran TEB’in faiz oranları nedir?

İmar barışında masrafları müteahhitlerden isteyebilirsiniz!

İmar barışında başvurular devam ediyor. İmar barışına başvuracak ev sahipleri, yaptıkları masrafları müteahhitlerden isteyebiliyor. Vatandaşlar konu ile ilgili uyarıldı.

Yapı Kredi Bankası konut kredisi masrafları!

Yapı Kredi Bankası konut kredisi kapsamında masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranı kullandıran özel banka oldu. Peki Yapı Kredi Bankası’nın konut kredisi faiz oranları ne kadar?

Konut kredisiyle ev alırken karşımıza çıkan masraflar neler?

Ev hayallerinizi gerçekleştirmek için en kolay çözüm bankaların sunduğu konut kredileri olarak karşımıza çıkıyor. Ancak konut kredisiyle ev almak isteyenleri bekleyen birtakım masraflar bulunuyor. 

Mortgage faiz ve masrafları nelerdir?

Ev almak için mortgage kullananlar çoğunlukla hata yapıyor. İnsanlar genelde sadece bankaların faiz oranlarının masraf olacağını düşünerek karar veriyor ancak mortgage masrafları dört ana kalemden oluşuyor...

İpotek masrafları 2018!

Talep üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde yapılan ipotek işlemi ne kadara mal olur? İşte ipotek masrafları 2018..

Tapu tevhit harcı 2018!

İki ayrı tapu tevhit işlemi ile birleştirilerek tek tapu haline getirilebiliyor. Peki, bu işlem için ne kadar harç ödeniyor? İşte tapu tevhit harcı 2018 oranları..

Çatının onarım masraflarını kim öder?

Apartman çatıları, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anayapının ortak alanları arasında bulunuyor. Peki, Çatının onarım masraflarını kim öder?

Tapu devir masrafları 2017!

Taşınmaz mal devir işlemlerinde tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. İşte tapu devir masrafları 2017..

Tapu masrafları hesaplama 2017!

Gayrimenkullerin devir işlemleri için taraflar belli oranlarda masraf ödemek zorunda oluyor. Peki, tapu masrafları ne kadar tutar? İşte tapu masrafları hesaplama 2017 örnekleri..

11 soruda imar yönetmeliğinde ifraz ve tevhit şartları!

İfraz ve tevhit işlemlerine dair esaslar, Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden belirlendi. İşte 11 soruda imarda ifraz ve tevhit işlemleri esasları..

Ev alırken dikkat edilecek masraflar!

Artık ev almanın en kolay yolu konut kredisi almak oldu. Konut kredisi araştırırken hesaplama tablolarında yalnızca faiz oranlarına değil, konut kredisi masraflarına da dikkat etmelisiniz.

tevhit masrafları Haberi

tevhit masrafları

Tevhit harcı 2015!

Tevhit işlemi, bir tapu üzerinde yapılabilen değişiklikler arasında yer alıyor. Bu işlem aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor.


Tevhit işlemi için öncelikle taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulunun onay kararı gerekiyor. İşlem için gerekli olan diğer belgeler şu şekilde sıralanıyor:


-Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,


-Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi,


-Taşınmaz mallardan en az birinin cinsi bina ise deprem sigortası aranıyor.


Bu belgeler ile başvuru yapılmasının ardınan işlemin tamamlanması için tevhir harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, tevhit harcı 2015 ne kadar?


Tevhit harcı 2015:

İfraz veya taksim veya birleştirme işlemlerinde...