11 / 01 / 2025

THBB kentsel dönüşümde yenilenecek 8 milyon konut için harekete geçti!

THBB kentsel dönüşümde yenilenecek 8 milyon konut için harekete geçti!

Türkiye Hazır Beton Birliği, Kentsel Dönüşüm çerçevesinde Türkiye’de yeniden inşa edilecek olan 600 milyar lira maliyetindeki konutlarda beton kalitesine ve de denetimin önemine dikkat çekti.



13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü’nde bir açıklama yapan Türkiye Hazır Beton Birliği, Kentsel Dönüşüm çerçevesinde Türkiye’de yeniden inşa edilecek 600 milyar lira maliyetindeki konutlarda beton kalitesine ve denetimin önemine dikkat çekti. Sağlam ve sağlıklı kentleşme yolunda önemli adımlar atan THBB, dayanıklı yapılar için tüm malzemelerde olduğu gibi hazır betonun da üretim sürecinin tamamını kapsayacak şekilde denetlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bu süreçte özellikle Kentsel Dönüşüm ile Türkiye’de önemli gelişmeler kaydedildiğini hatırlatan THBB, “güvenilir üretici” , “bilinçli tüketici” vurgusu yaptı.

 

Türkiye Hazır Beton Birliği, yeni yapılarda KGS belgeli beton kullanımının Türkiye yapı stoğunun; uzun ömürlü, ekonomik ve depreme dayanıklı olmasına katkı sağlayacağına dikkat çekti. THBB, Türkiye’de kayıtsız şartsız tüm hazır beton firmalarının kaliteli beton üretmesinin sağlanmasını sosyal sorumluluk bilinci ile üstleniyor. Bu bilinç çerçevesinde de beton üretimi yapan firmaların tamamını çatısı altında buluşmaya davet ediyor.

 

Birleşmiş Milletler tarafından her yıl Ekim ayının 13’üncü günü ‘Dünya Afet Risklerinin Azaltılması’ günü olarak kutlanıyor. 13 Ekim günü toplumların afet risklerine karşı nasıl hazırlandıkları, neler yapmayı planladıkları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bir dizi toplantılar yapılıyor, konferanslar düzenleniyor.

 

Bu yıl ‘Dünya Afet Risklerinin Azaltılması’ gününde Türkiye’deki yapı riskine vurgu yapan THBB Başkanı Yavuz Işık; “Türkiye, kentsel dönüşüm ile özellikle depreme karşı güvenli ve sağlıklı yapılaşmada önemli bir adım atıyor. Bundan sonra yaptığımız binaları sağlam ve güvenli yapalım, ülkemiz genelinde en yüksek teknik standartlara sahip betonlar üretilsin ve tüketilsin diye çalışıyoruz. Türkiye Hazır Beton Birliği üyelerinin ürettiği, Kalite Güvence Sistemi Belgeli hazır betonlarla inşa edilen yapılarımız ile sağlıklı kentleşme yolunda ilerliyoruz. Avrupa standartlarında üretimin sembolü olan KGS belgeli betonlar ile inşa edilen her yapı, depreme ve dış etkilere karşı dayanıklı ve güvenilir oluyor. Türkiye’deki hazır beton firmaları  Marmaray  ve İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi gibi önemli projelere beton üreterek tecrübe ve bilgilerini her geçen gün daha da arttırmaktadır. İnşaat süreçlerinin her aşamasında denetimin önemini görüyoruz. Bu nedenle biz de üyelerimizi sürekli olarak denetlemekteyiz.” dedi.

 

Kalitesiz ve merpen altı üretimi engellemek için beton üreticilerinin sürekli denetlenerek ürettikleri betonun kalitesini belirli bir standart seviyesinde tutmak gerektiğini savunan Yavuz Işık, “Üreticilerin bir kısmı üyemiz değil, KGS tarafından denetlenmiyor ve kontrolsüz hazır beton üretiyor. Ülkemizde beton üretiminde tek etkin denetim KGS tarafından yapılmaktadır. Bu denetimlerde, beton üretim tesislerinin yerinde denetiminin yanı sıra habersiz ürün denetimleri de yapılmaktadır. Hazır betonda kaliteli üretim için KGS’nin uyguladığı denetim sistemi esas alınarak tüm tesisler ciddi bir şekilde denetlenmelidir” dedi.

 



Geri Dön