27 / 04 / 2024

The Green Park Pendik Hotel & Convention Center açıldı!

The Green Park Pendik Hotel & Convention Center açıldı!

The Green Park, şehir otelciliğinden kayak oteli ve kongre oteline kadar konaklamanın çok çeşitli alanlarında faaliyet yürütüyor



Türkiye'nin hızlı büyüyen 'turizm gruplarından The Green Park, şehir otelciliğinden kayak oteli ve kongre oteline kadar konaklamanın çok çeşitli alanlarında faaliyet yürütüyor. Grup, en son geçen hafta 150 milyon dolarlık yatırımla yapılan Türkiye'nin en büyük kongre otelini İstanbul Pendik'te hizmete açtı.
İstanbul'un Anadolu Yakası'na büyük bir canlılık getirmesi beklenen 5 yıldızlı The Green Park Pendik Hotel & Convention Center, Pendik sahilinde 538 odası, 55 toplantı ve organizasyon alanları ile hizmet vermeye başladı. Otelin üç yıl önce açılması planlanmıştı ancak beş yıl önce yapımına başlanan otelin inşa edileceği alanda tarihi bir kilise ve cami bulunduğuna ilişkin çıkan söylentiler üzerine Anıtlar Yüksek Kurulu, inşaat çalışmalarını durdurdu. Sözü edilen tarihi eserlerin var olup olmadığına dair çalışma yapılması istendi. Bunun üzerine harekete geçen The Green Park Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, tesis arazisinde ve mevcut yapıların altlarında toplam 18 ayrı bölümde kazılar yaptı. Ancak herhangi bir tarihi esere rastlanmadı. Fakat bu kazılar nedeniyle projenin bitiş tarihi de epeyce bir gecikti. Üstündağ, 29 yılda bitirilemeyen Kartepe Oteli'ni altı ay gibi kısa bir zamanda tamamlayıp turizme açtıklarını, ancak Pendik otelini beş yıl gibi rekor bir sürede tamamlayabildiklerini söylüyor.
Ekonomist


Geri Dön