02 / 05 / 2024

The House Apart Konaklama'nın yarısı satıldı

The House Apart Konaklama'nın yarısı satıldı

The House Apart Konaklama'nın yarısı İrlandalı Kerten Private Equity'e satıldı



Her şey Teşvikiye'de bir küçük bir apartman dairesinde başladı. Ev gibi kafe konsepti, büyük masada tanıdık tanımadık bütün müşterilerin sosyalleşmesi, eski mobilyaları değerlendirme, restoran kadar zengin kafe mönüsü ve cool garsonlar, hep onların başının altından çıktı.

Bunlar olurken ortaklar da hep iş başındaydı. Ramazan Üren'i müşterilere servis yaparken, Ferit Baltacıoğlu'nu ustalarla uğraşırken, Canan Özdemir'i ise mutfakta brownie yaparken görebiliyorduk. The House Cafe kısa sürede çok şubeye ulaştı. Ama bununla da yetinmediler. Alexander Varlık'ı da aralarına alıp konaklama işine el attılar. Tam iki buçuk yıl önce. The House Apart adıyla önce Beyoğlu'nda, Cihangir'de ve Nişantaşı'nda apart oteller açtılar. Şimdi ise konaklamada büyüyecekler. Nasıl mı? Perşembe günü konaklama şirketlerinin yüzde 50'sini İrlandalı bir yatırım grubu olan Kerten Private Equity'ye sattılar. Şimdi yeni projeleri: The House Süit.

Satış sonrası hemen The House'ların ortaklarından Ferit Baltacıoğlu'yla konuştum. İşte satış ve projelerle ilgili ilk ağızdan bilgiler...

'Yüzde 50 hisseyi İrlandalı yatırım grubuna sattık'
The House Konaklama tararında, satış hazırlıkları ne kadar zamandır sürüyor?
Yaklaşık 5 aydır sürüyor.

Ne kadarını, hangi gruba, hangi şartlarda sattınız?
Yüzde 50 hissesini, İrlanda kökenli bir firma olan Kerten Private Equity'ye sattık.

İlk açtığınızda böyle bir hayaliniz var mıydı?
Aslında vardı, çünkü biz farklı bir konsept geliştirdik ve gelecekte şirketin yabancı bir yatırımcı için çok ilgi çekici ve büyüme potansiyeli yüksek olan bir proje olacağını biliyorduk ve nitekim daha ikinci senesinde talepler geldi.

The House Apart ilk ne zaman açıldı?
Konaklama tarafımız, The House Cafe'lerden tamamen bağımsız olarak Apart konsepti ile Temmuz 2007'de açıldı.

Kaç şubesi var? Nerelerde?
Şu an Cihangir, Galata, Tünel ve Teşvikiye'de toplam beş binada 40 daire var. 2009 itibariyle restorasyonuna başladığımız, 100 küsur yıllık tarihi Zahoviç binasıyla konaklama tarafımızda, Apart konseptimizden başka bir seviyeye geçerek The House Süit konseptimizi geliştirdik. Bu anlamda da The House Süit olarak butik anlamda ilk otelimiz 20 odası ile bu tarihi binada 1 Mart'ta açılıyor.

Bundan sonrası için İstanbul dışına ya da yurtdışına açılma planınız var mı?
Gerek İstanbul, gerek İstanbul dışında The House Suit'ler açacağız. Ayrıca adını henüz söylemeyeceğimiz ama yine Türkiye'de ilk olacak bir konaklama konsepti geliştiriyoruz. Çok yakında bu konsepti de Türkiye'nin her yerinde açacağız. Sonra yurtdışına açılabiliriz. Tabii önceliğimiz şu an için Türkiye.

İstanbul'da yeni The House Apartlar, The House Süitler nerelerde açılacak?
The House Konaklama olarak artık Apart konseptimizden tamamen farklı olan Süit konseptine dönüyoruz. Bu süit konseptimizle şehrin kalbinde, en önemli noktalardaki lokasyonları tercih ederek hem şehir hayatının imkanlarını sağlamak hem de bizim verdiğimiz lifestyle'ı yaşatabilmeyi amaçlıyoruz. Şu an için anlaşması imzalanmış ve inşaatı başlamış biri 3-4 ay içerisinde, 2010 yazı itibariyle hizmete girecek 3 ayrı House Süit var. Bir tanesi zaten Galata'da 1 Mart'ta açılıyor. Diğeri Abdi İpekçi Caddesi'nde Prada'ı olduğu bina, 1 Mayıs'ta açılacak. Üçüncü ise The House Cafe Ortaköy'ün içinde yer aldığı tarihi Simon Kalfa binası. O da 2010 yazına yetişecek.

Abdi İpekçi ve Ortaköy'deki süitler nasıl olacak?
Abdi İpekçi binamız ile uzun ya da kısa dönem şehirde konaklayacak, çok seyahat eden, seyahat ederken deneyim ve görsel lamda farklılıklar arayan kişilere hitap edeceğiz. Ortaköy ve Abdi İpekçi'de yer alaca olan iki süitin de lokasyon anlamında ayrı anlamı var. Her ikisinin de arkasında ayrı hikayesi var. İstanbul'un yükselen yüzünü temsil eden, İstanbul'u İstanbul yapan parçaların bir araya geldiği lokasyonlar. Güzel olan tarafı bu. Birisi alışveriş, yaşam tarzı anlamında şehrin kalbinin attığı bir yer. Diğeri ise Boğaz'ı, yeme-içme-eğlence anlamında şehrin farklı bir yüzünü yansıtıyor. The House Süitler ile uluslararası anlamda İstanbul'un yükselen yüzünü yansıtacak, gerek mimari ve iç mimari tasarımı ile farklılık arayan insanlara hitap edecek çok önemli projeler yaratacağımıza inanıyoruz.

The House Cafe'nin de yabancı bir grup ile ortaklığı gündemde mi?
Şu an için görüştüğümüz yabancı bir şirket var. Görüşmeler hâlâ devam ediyor, sadece bu kadarını söyleyebilirim.
Çağdaş Ertuna/Milliyet Cadde


Geri Dön