16 / 05 / 2024

THK'nın Laleli’deki oteli satılacak mı? 

THK'nın Laleli’deki oteli satılacak mı? 

Atatürk’ün THK’ya armağanı olan İstanbul Laleli'deki tarihi otel satılmak mı isteniyor? İşte o otelle ilgili ayrıntılar...



Abdullah Kaya, Ali Yüksel, Adnan Zengin'den meydana gelen THK Kayyum heyeti, ortak imzayla 25 Ekim 2022 tarihinde  Ankara  9. Sulh Hukuk mahkemesine  sunduğu dilekçede, THK'nun yıllık gelirinin fitre, zekat ve bağışlardan 40 Milyon TL, giderinin ise 90-100 milyon lira TL olduğunu ifade etti. 

Gelişmeleri yakından izleyen ve Kılıçdaroğlu'na bilgi veren kaynaklar, “Kayyumun, bunların dışındaki ticari faaliyetlerden elde edilen gelirlerden bahsetmediğini ve gelirlerin gizlendiğini” iddia etti. 

Mahkemeye yollanan yazıda, "Kayyum; yıllık 160 milyon lira borç taksiti ödemesinin bu gelirle yapılamayacağını, temerrüde düşüldüğünde borcun katlanacağını, böylece tek çözümün İstanbul Laleli'deki otelimizin satılması olduğunu, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Fon yönetim kurulunda bu yönde karar alınması halinde işlemlerin  tamamlanacağını anlatarak mahkemenin bu işleme onay vermesini talep etti" ifadelerine yer verildi. 

SÖZCÜ'nün görüştüğü bazı kaynaklar şu bilgileri paylaştı: 

– THK'nın en değerliği varlığı ve yaşamasının teminatı olan Atatürk'ün THK'na hem korunması hem de gelir getirmesi amacıyla verdiği tarihi eser niteliğindeki Laleli Oteli elden çıkarsa Kurum'un var olma imkanı kalmaz,

– Yıllık 160 milyon liralık banka kredi ödemesinin birinci yılda 80 milyon lirasını otelin kirası şu haliyle dahi ödeyebilir durumdadır.

– Satışı halinde en az 400 milyon dolar olan tarihi Laleli Oteli'nin, borçlar için satılmasına karşıyız. Laleli Otelin satışını isteyerek THK'nın idam fermanını talep eden, öte yandan da 2025 vizyonu için çalıştay yapan THK Kayyumunun niyeti ve motivasyonunu anlamak imkansızdır.

Benzine 1 lira 31 kuruş, LPG'ye 49 kuruş zam geliyor! Yarın pompaya yansıyacak! Opet, BP, PO 3 Kasım 2022 fiyat listesi

Ekim 2022 enflasyon rakamları resmen açıklandı! İşte milyonların beklediği o rakamlar!

Her ilde fiyatı farklı! Fiyatı durduğu yerde artıyor! Vatandaş artık isyanda! İşte detaylar!


Geri Dön