30 / 04 / 2024

THY, 2022 yılı net kârını açıkladı! 2.7 milyar dolar...

THY, 2022 yılı net kârını açıkladı! 2.7 milyar dolar...

Türk Hava Yolları (THY), Covid-19 pandemisi sonrası talepteki güçlü toparlanmayla birlikte 2022 senesi net 2.7 milyar dolar kar ile tamamladı.



THY'den yapılan açıklamaya göre; global havacılık sektörünün Covid-19 salgınının ardından jeopolitik gerilimlerle, enflasyonist baskılarla ve operasyonel sorunlarla yüzleştiği bir senenin geride bırakıldığı belirtildi. Geniş uçuş ağı ve pandemi döneminde koruduğu yüksek nitelikli iş gücü sayesinde rakiplerinden olumlu ayrıştığı vurgulanan açıklamada, THY'nin 2022 senesini 2,7 milyar dolar net kar ile tamamlandığı açıklandı.

2020 yılından itibaren yaşanan zorlu faaliyet ortamına rağmen bu çeyrekle birlikte üst üste altıncı çeyrekte de net kâr kaydedildiği açıklanırken, THY'nin 2022 yılında toplam gelirlerinin 18,4 milyar dolar ile 2019 senesini yüzde 39 aşarak tarihi yüksek seviyeye ulaştığı belirtildi. Toplam gelirin yüzde 20'sini oluşturan kargo gelirlerinin de söz konusu dönemde 2019'a göre yüzde 120 artarak yaklaşık 3,7 milyar dolar olarak gerçekleştiği aktarıldı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön