05 / 05 / 2024

THY, Florya'daki arazisine cami yapımına izin vermedi!

THY, Florya'daki arazisine cami yapımına izin vermedi!

Türk Hava Yolları, Floryadaki 63 bin metrekarelik arazisine stratejik öneme sahip olduğu gerekçesiyle cami yapımına izin vermedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi dosyayı, yeniden değerlendirilmek üzere Planlama Müdürlüğüne iade etti



TÜRK Hava Yollarının, Floryada, Atatürk Havalimanının yanındaki 62 bin 505 bin metrekarelik arazisine, cami yaptırmak isteyen İstanbul Müftülüğü, buranın bir bölümünün dini tesis ve yeşil alan olarak ayrılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesine plan değişikliği teklifinde bulundu. Florya Caddesine cepheli arazide plan değişikliği yapılması için THYden görüş isteyen Büyükşehir Belediyesi, aldığı olumsuz yanıt karşısında, değişikliği askıya aldı.

Stratejik önem

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin Ağustos oturumunda gündeme getirilen plan değişikliğine ilişkin komisyon raporuna göre THY, arazi için Ortaklığımız için büyük stratejik öneme sahip dedi.

THY, Büyükşehir Belediye Meclisin teklifine karşı, başka bir teklifle cevap verip, yapılacak plan değişikliğiyle, arazinin ticaret ve konut alanına alınmasını istedi.

Müftülük ve THY arasında paylaşılamayan söz konusu arazi, mevcut İstanbul Bakırköy Uluslararası Havacılık Merkezi İmar Planında, Uluslararası Havacılık Merkezi lejantı altında Konaklama Tesisi ve Ticaret Alanı, Sosyo-Kültürel Tesis Alanı, Teknik ve Teknolojik Tesisler Alanı ve Yeşil Alan olarak görülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi dosyayı, yeniden değerlendirilmek üzere Planlama Müdürlüğüne iade etti.

Fatma Aksu / HÜRRİYET


Geri Dön