27 / 04 / 2024

THY, İstanbul Havalimanı’na Mart'ta 5 bin TIR’la taşınacak!

THY, İstanbul Havalimanı’na Mart'ta 5 bin TIR’la taşınacak!

İstanbul Havalimanı’nın sıçrama yaşatacağını söyleyen İlker Aycı, THY’nin 330 uçaklık dev filosunun mart ayında 5 bin TIR’la yeni havalimanına taşınacağını açıkladı.



THY Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İlker Aycı, dünyadaki havacılık sektöründen 3 kat fazla büyümelere imza atan THY’nin, geçen yılı, hedefi olan 75 milyon yolcuyu taşımaktı.

Aycı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’nca düzenlenen Tecrübe Aktarımı Konferansı’nda konuşan Aycı, 42 ayda inşa edilen İstanbul Havalimanı’nın, THY’nin yeni yuvası olduğunu ve Türkiye’nin yeni bir transfer ve aktarma yeri olarak merkez ülke olma konumunu güçlendireceğini kaydetti.

THY, İstanbul Havalimanı’na Mart ta 5 bin TIR’la taşınacak!

Mart itibarıyla filo olarak yeni havalimanından uçuş gerçekleştireceklerini anlatan Aycı, “Tüm filo olarak başlayacağımız mart ayını da iple çekiyoruz” diyen Aycı, 2023’te 30 milyar doları aşan Türkiye’nin ilk grup şirketi olmayı hedeflediklerini belirtti. Aycı, “Çalışan ordumuzu da 100 bine taşıyacağız” diye konuştu. Son 15-16 yılda THY’nin sektörün 3 kat üzerinde büyüdüğünü kaydeden Son 15-16 yılda THY’nin sektörün 3 kat üzerinde büyüdüğünü diye konuştu.

Dün itibarıyla yurtiçinde Diyarbakır ve Hatay’a, yurtdışında ise Paris, Frankfurt, Münih, Tiflis, Aşkabat’a sefer başlattı. İlk sefer Fransa’nın başkenti Paris’e yapıldı.

THY, İstanbul Havalimanı’na Mart ta 5 bin TIR’la taşınacak!

THY bugün ise yurtdışında Moskova ve Kuveyt’i, yurtiçinde de Kayseri’yi uçuş ağına ekleyerek İstanbul Havalimanı’ndan uçtuğu nokta sayısını toplamda 18’e çıkardı. 


Geri Dön