30 / 04 / 2024

THY, İstanbul Havalimanı'na 45 saatte taşınacak!

THY, İstanbul Havalimanı'na 45 saatte taşınacak!

Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı'na taşınıyor. ‘Büyük Göç’ 5 Nisan 2019 gecesi saat 3’te başlıyor.




Bayrak taşıyıcı havayolu Türk Hava Yolları, Türk havacılık tarihindeki en büyük değişime hazırlıklarını tamamladı.  Yeni Şafak gazetesinden Yasin Yılmaz'ın haberine göre, İstanbul Havalimanı’na doğru büyük taşınma 5 Nisan Cuma gecesi saat 03:00’da başlayacağı öğrenildi. Küresel havacılık tarihinde dahi eşi benzeri görülmemiş taşınma faaliyetinin 45 saat sürmesi ve 6 Nisan Cumartesi gecesi saat 23:59’da tamamlanması planlanıyor. Büyük göçün planlanan biçimde başarıyla gerçekleşmesi için 6 Nisan gecesi saat 02:00 ile 14:00 saatleri arasında Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı tüm tarifeli yolcu uçuşlarına kapatılacak.

33 FUTBOL SAHASI KADAR EKİPMAN


Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, dev operasyon ile ilgili yaptığı açıklamada; “Havacılık tarihinin en büyük taşınması gerçekleşecek. Taşıyacağımız ekipmanların kapladığı alan 33 futbol sahası büyüklüğüne denk. Tüm dünyanın izleyeceği göç sonrası biz yepyeni bir sabaha uyanacağız” şeklinde konuştu.

SON SEFER SİNGAPUR’A


Türkiye’nin ve Türk Hava Yolları’nın küresel havacılıktaki yükselişine ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı’ndan yolcu taşıyacak olan son uçak Atatürk Havalimanı - Singapur uçuşunu gerçekleştireceği öğrenildi. Büyük Göç’te, Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na yaklaşık 47 bin 300 ton ağırlığında malzeme taşınacak. 44 ton ağırlığındaki 10 bin parçadan fazla malzemenin oluşturduğu bu yük 5 bin tır hacmindeki malzemeye eş değer. Bu yükü taşıyacak olan tırların 45 saatte kat edeceği mesafe ise 400 bin kilometre olarak hesaplandı.


Geri Dön