02 / 05 / 2024

THY'nin CIP salonu 22 Nisan'da kapanıyor!

THY'nin CIP salonu 22 Nisan'da kapanıyor!

THYNİN Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde Dolmabahçe Sarayının mimarisi temel alınarak tasarlanan CIP Salonu, 22 Nisanda kapanıyor. Harem dairesi gibi, zevksiz diye eleştirilen salon, 2 aylık tadilatla modernleşecek...



Türk Hava Yollarının Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde bulunan saray konseptli CIP Salonu, yenilenmek üzere 22 Nisanda kapanıyor. 2006da ünlü mimar Dara Kırmızıtoprak tarafından Dolmabahçe Sarayı mimarisi temel alınarak tasarlanan ve bir dönem harem dairesi gibi, zevksiz gibi eleştirilere de maruz kalan CIP Salonu, 2 ay süreyle kapalı kalacak. Bu süreçte yapılacak tadilatla CIP Salonunun bazı yenilikler eklenerek daha modern bir görünüme kavuşması hedeflenirken tadilat boyunca bu salondan yararlanan yolcular Yapı Kredi Bankasının Loungeunda ağırlanacak.

1.400 metrekare alan üzerine inşa edilen CIP Salonu 6 aylık bir çalışma sonucu tamamlanmıştı. Mimar Dara Kırmızıtoprak, salonun konseptiyle ilgili olarak Tipik Osmanlı ve Bizans mimarisinde bir saray atmosferi ortaya çıkardık. Amacımız sık seyahat eden business class yolcularına İstanbulu hatırlatacak bir tat bırakmak değerlendirmesini yapmış, salon o dönemde 2 milyon dolara malolmuştu.

Ortasında küçük bir botanik bahçesi de bulunan salon, İsviçrenin Basel Havalimanındaki salon ile Singapur Havalimanı CIP Salonu incelenerek hayata geçirilmişti. Kapısı saraya giriyormuş hissi uyandıran CIP Salonu Dolmabahçe Sarayında kullanılan koltuk, avize, perde, İznik çinileri ve rölyeflerle süslenmişti. Salonda yolcuların duş alabileceği zeminine beyaz Marmara mermeri döşenen hamam tasarımlı alanlar da bulunuyordu.

TADİLAT sonrası yepyeni ve modern bir görünüme bürünecek olan CIP Salonundan THY Business Class biletli yolcular ile THYnin özel yolcu programı Miles&Smilesın Elite ve Elit Plus kartı sahibi üyeleri yararlanabiliyor.
Vatan


Geri Dön