28 / 04 / 2024

Ticaret Bakanı Bolat: Hatay'ın eskisinden daha güzel şehircilik ve modern konuma gelmesi için canla başla çalışıyoruz

Ticaret Bakanı Bolat: Hatay'ın eskisinden daha güzel şehircilik ve modern konuma gelmesi için canla başla çalışıyoruz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat,  Afet Koordinasyon Merkezi'nde Hatay'daki çalışmaları ele alarak ''Hatay'ın eskisinden daha güzel bir şehircilik ve modern şehir konumuna gelmesi için canla başla bir çalışma içindeyiz" dedi.



Ömer Bolat Kahramanmaraş Merkezli depremin üzerinden 6 ay geçtiğini anımsatarak, Hatay'a özel önem verdiklerini söyledi. Bu kapsamda canla başla çalıştıklarını dile getiren Bolat: ''Çalışmalar ve ayrılan kaynaklar ile Hatay'ın bir an önce eski güzel günlerine, hatta eskisinden daha güzel bir şehircilik ve modern şehir konumuna gelmesi için canla başla bir çalışma içindeyiz" dedi.

Bolat, Hatay'ın can kaybı, yıkılan ya da yıkılacak binalar noktasında deprem felaketinin yarısının gerçekleştiği yer olduğuna vurgu yaptı. 

Ticaret Bakanı Bolat: Hatay ın eskisinden daha güzel şehircilik ve modern konuma gelmesi için canla başla çalışıyoruz

Depremin 3. haftasından itibaren kalıcı konutlarla ilgili rezerv alanların tespiti ve temel atma çalışmaları yapıldığını hatırlatan Bolat, şöyle konuştu: Başta hastaneler olmak üzere geçici ve kalıcı yatırımların yapıldığınıu ve bazılarının ise hizmete girdiğini söyledi.

810 bin bağımsız bölümün yapılması gerektiğine vurgu yapan Bolat: '' Bu yıl içinde 319 bin bağımsız bölümün teslim edilmesi çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Hükümet iki ay önce göreve başladıktan sonra yeni bir yöntem olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın çalışmalarıyla yerinde dönüşüm projesi de başlatarak, TOKİ'nin koordinasyonunda vatandaşlarımızın kendi yerlerini yapmasıyla alakalı yeni bir model de geliştirdi. Bu model çerçevesinde büyüklüğüne göre, konutlar için 500 bin lira hibe ve 500 bin lira ile 800 bin lira arasında 2 yılı ödemesiz 10 yıl vadeli faizsiz kredi...

İş yerleri içinde de 250 bin lira hibe ve 250 bin lira ile 500 bin lira arasında yine faizsiz kredi uygulaması başlatıldı. Gördük ki vatandaşlarımız bu modeli de benimsemişler. Yaklaşık 10 gün içinde 150 bine yaklaşan başvuru yapıldı." dedi.

Ticaret Bakanı Bolat: Hatay ın eskisinden daha güzel şehircilik ve modern konuma gelmesi için canla başla çalışıyoruz

DEPREMZEDE ESNAFA YÖNELİK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR!

Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak depremzede esnafa yönelik çalışmaları anlattı.

Kredi geri ödemeleri en az 6 ay uzatılmıştı. Şimdi ise hükümetin yeni olarak bu kredi borcu geri ödemelerini bir 6 ay daha uzatma kararı aldığına değindi.

Bolat, Hatay'da 3 bin 836 esnaf ve sanatkara kullandırılan deprem destek kredisinin yaklaşık 1 milyar lira olduğunu dile getirdi. 

Bu noktada 5 bin 984 esnaf ve sanatkara yüzde 50 ile yüzde 100 hazine faiz destekli işletme ve yatırım kredilerinin toplamı da 2 milyar 107 milyon liraya ulaştığına dikkat çekti. 

Son Dakika Kahramanmaraş'ta 3.6 büyüklüğünde deprem: AFAD az önce duyurdu

SON DAKİKA! Deprem oldu! Acil bakın!

Türkiye İş Bankası’ndan depremzedelere 109 milyon dolarlık kredi desteği!

Geri Dön