28 / 04 / 2024

Ticaret Bakanlığı açıkladı cep telefonu alacaklara sevindirici haber!

Ticaret Bakanlığı açıkladı cep telefonu alacaklara sevindirici haber!

Ticaret Bakanlığı'nın yapmış olduğu açıklamaya göre cep telefonu satışlarına ilişkin taksit düzenlemesi yapılacak. Bu düzenlemeye göre, fiyatı 12 bin liranın üzerinde olan cep telefonu satışlarında taksit süresi 3 ay olacak.



Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazetede yürürlüğe girdi.

Ticaret Bakanlığı açıkladı cep telefonu alacaklara sevindirici haber!

TAKSİT SÜRESİ 3 AY

Yürürlüğe giren bu karar ile yenileme merkezleri ve ya yetkili satıcılara gerçekleştirilen yenilenmiş ürün niteliğindeki cep telefonu satışları hariç olmak üzere fiyat aralığı 12 bin liranın üzerinde olan cep telefonu satışlarında vade sınırı 3 ay oldu. 


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) cep telefonu alımına yönelik vatandaşa tanınan vade sınırının 3 ay olmasına ilişkin karar neticesinde 5 bin liralık tutarı 12 bin liraya çıkardı 
BDDK'nın Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte değişiklik içeren kurul kararı kurumun internet sitesinde yerini aldı. 

Ticaret Bakanlığı'nın yapmış olduğu açıklamaya göre cep telefonu satışlarına ilişkin taksit düzenlemesi yapılacak. Bu düzenlemeye göre Bakanlık, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun düzenlemesine göre parelel, fiyatı 12 bin liranın üzerinde olan cep telefonu satışlarında taksit süresini 3 ay olarak belirledi.
Resmi Gazete'de yer alan karara göre ''yenileme merkezi'' ve ya ''yetkili satıcı '' niteliğinde olması şartıyla yenilenmiş ürün niteliğinde olan cep telefonu alımlarında kredi kartı ile alınacak olan cep telefonlarında kredi kartı taksitlendirme süresi tutar sınırı olmayacak biçimde 12 ay olarak belirlendi. 
Taksitlendirme süresi 12 ay olarak belirlenirken vade sınırına yönelik tutar ise 5 bin liradan 12 bin liraya çıkarıldı. 

Ticaret Bakanlığı açıkladı cep telefonu alacaklara sevindirici haber!

KULLANICI İHTİYAÇ KREDİSİ ARIYORDU

Cep telefonu alıcıları için kredili satış seçeneğinde kredi limitinin düşük olmasından dolayı kredibilitesi yüksek olan tüketiciler cep telefonu alımlarında vade sınırı olmadığı için ihtiyaç kredisi kullanma yoluna başvuruluyordu. Böylece daha yüksek kredi miktarı ile cep telefonu alımı sağlayabiliyorlardı. Yeni düzenleme ile taksitlendirme yoluna gidildi. Tüketiciye cep telefonu alımı sonrası ödeme konusunda Ticaret Bakanlığı yapılan bu düzenleme ile kolaylık sağlamış oldu.


Bu kapsam neticesinde cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredierinde vade sınırı fiyat olarak 12 bin lira ve bu fiyatın altında olan cep telefonları için 12 ay olacak. söz konusu vade sınırı ise 12 bin liranın üstünde olan cep telefonları içinde vade sınırı 3 ay olarak değerlendirilecek. 

Emlak Konut GYO Maslak 1453'teki gayrimenkullerin değerini açıkladı! 

Kozyatağı Hal fiyatları belli oldu! Halde ayva, biber, brokoli 8 TL, domates 10 TL! 11 Ocak 2023 fiyat listesi...

Antalya Hali'nde patates 4 TL, kuru soğan 5 TL, patlıcan 6 TL! Antalya sebze hali 11 Ocak 2023 fiyat listesi

 


Geri Dön