Otomobil

Ticaret Bakanlığı duyurdu: İkinci el araçta '6 ay 6 bin kilometre' düzenlemesi uzatıldı!

Ticaret Bakanlığı yaptığı son dakika açıklamasında "otomotiv ticaretinde 6 ay-6 bin kilometre ve ilan kısıtlaması" düzenlemelerinin 1 Ocak 2025'e kadar uzatıldığını duyurdu. 

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada pek çok kişiyi yakından ilgilendiren "otomotiv ticaretinde 6 ay-6 bin kilometre ve ilan kısıtlaması" düzenlemelerinin 1 Ocak 2025 tarihine kadar uzatılmasına karar verildiğini duyurdu. 

Haber Global'de yer alan habere göre Ticaret Bakanlığı ayrıca bugüne kadar 6 ay - 6 bin kilometre düzenlemesi kapsamında, otomobil yetkili bayisi ile oto galerilere yaklaşık 52 milyon Türk Lirası ilan kısıtlamasına aykırı hareket edenlere de yaklaşık olarak 90 milyon Türk Lirası idari para cezası uygulandığını belirtti.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ticaret Bakanlığı'nın otomotiv piyasasında önceki sene ve geçen sene yaşanan spekülatif fiyat oluşumlarıyla stokçuluk faaliyetlerini ortadan kaldırmak ve sektörde adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısını yeniden tesis etmek üzere çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğü belirtildi. Yapılan açıklamada bu kapsamda, “pazarlama ve satış kısıtlaması” ile 2. el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden yetkili satıcılar ve bireyseller tarafından otomobil motosiklet ve arazi taşıtlarının ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmedikçe, doğrudan veya dolaylı şekilde  pazarlanması ya da satışlarının 1 Temmuz'a kadar yapılamayacağına ilişkin yeni düzenlemelerin hayata geçirildiği kaydedilerek, yine aynı şekilde, söz konusu bu “ilan kısıtlaması” ile güncel satış fiyatlarının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla 2. el satışta pazarlanmasının da 1 Temmuz'a kadar yapılamayacağı kaydedilmişti.

Yine Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında bakanlık tarafından şimdiye kadar söz konusu 6 ay - 6 bin kilometre düzenlemesi dahilinde otomobil yetkili bayisi ve oto galerilere yaklaşık olarak 52 milyon Türk Lirası kadar ilan kısıtlamasına aykırı hareket edenlere ise yaklaşık olarak 90 milyon TL kadar idari para cezası uygulandığı belirtildi. 

Yapılan açıklamada Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ve denetimler sonucunda; 0 taşıtların 2. ele düşürülerek satışa sunulması şekliyle haksız kazanç sağlanmasının önüne geçildiği, 0 taşıt arzının artmasına katkı verilerek, gerçek ihtiyaç sahiplerinin taşıta ulaşmalarına olanak sağlandığı ve otomotiv sektöründeki spekülatif fiyat artışları engellenerek tüketici mağduriyetlerinin de ortadan kalktığı kaydedildi.

Tüm bu gelişmeler göz önüne alınarak, söz konusu düzenlemenin 1 Ocak 2025 tarihine kadar yeniden uzatılmasına karar verildiği kaydedildi.
 

Depremzedelerin kira yardımı kesildi, tepkiler sürüyor: Kiralar fırladı, yardım artırılarak devam etmeli!

Gram ve çeyreği olanlar aman dikkat! Hayal kırıklığı yaratan altın neden yükselmiyor, elinde altın olan ne yapmalı?

Kiracılar tahtan iniyor, ev sahiplerinin kral olduğu döneme giriliyor!