16 / 05 / 2024

Ticaret Bakanlığı harekete geçti! O marketlere ceza yağdı

Ticaret Bakanlığı harekete geçti! O marketlere ceza yağdı

Market fiyatları her geçen gün yükseliş gösterirken Ticaret Bakanlığı, marketlerde dev indirimlerin yakında başlayacağı ilan edildi. Marketlerin zaruri olarak indirim yapma olanağı verilirken yeni düzenleme için imza atıldı.



Ticaret Bakanlığı aracılığı ile başlatılan incelemelerin neticesinde, 2023 senesinin ilk 5 ayında 17 bin 278 markette uygulanan 334 bin 154 üründe denetim aşaması bitti. Yürütülen incelemelerde 11 bin 301 usulsüzlük tespit edildi ve bu marketlere toplamda 11 milyon 244 bin 737 TL büyük ceza kesildi.

Ocak ayıyla birlikte başlayan denetimler neticesinde haksız fiyatların uygulanması üstünde tespitler yapılırken indirimler gelmeye başladı. Ticaret Bakanlığı'nın marketlerde yaptığı denetimler neticesinde ekonomik olarak korumalar yapılarak vatandaşların cebi rahatlatıldı. Bazı marketlerin uyguladığı usulsüzlük yapanlara dev ceza uygulaması yapıldı.

TİCARET BAKANLIĞI'NDAN FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARINA DESTEK

Ticaret Bakanlığı'nın yürüttüğü denetimler sayesinde güvenli ve uygun fiyatlı alışveriş yapabildikleri belirtildi. Aldatıcı fiyatlarla karşılaşmamak için bakanlık aracılığı ile denetimler başlatıldı. Tüketici mağduriyetini azaltırken adil ticarete mani olundu.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti! O marketlere ceza yağdı

Haksız fiyatların yükselişleri için tespit edilen firmalara ceza uygulaması yapılırken tüketiciler ise yaptıkları ihbarlar üstünde yeni fiyat bildirimi yaptı. Vatandaşlar, özellikle sosyal medya üstünden bu durumu devamlı dile getiriyor ve mağduriyetlerini bildiriyor. Bunun üstüne Ticaret Bakanlığı üstünden inceleme aşaması başlatıldı.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti! O marketlere ceza yağdı


Geri Dön