30 / 06 / 2024

Ticaret Bakanlığı uyardı! İkinci el otomobil alanlar satanlar dikkat! 

Ticaret Bakanlığı uyardı! İkinci el otomobil alanlar satanlar dikkat! 

İkinci el otomobil alanlar, satanlar dikkatli olmalı. Bu alım satım sürecinde Ticaret Bakanlığı devreye giriyor. Buna göre, yapılan açıklamada yeni uygulama mı geliyor? 



İkinci el otomobil alım satımında artık standart bir işlem haline gelen ekspertiz uygulamaları, fiyat farklılıkları nedeni ile yükselen şikayetlere yol açmaktadır. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, ekspertiz hizmetlerinde ciddi fiyat farklılıkları yaşandığını kaydederek, vatandaşların kaliteli hizmet ve standart fiyat beklentisi içinde olduğunu belirtti.

Türkiye genelinde ise 70 bin motorlu araç satıcısını temsil eden ve 60 ilde faaliyet gösteren oto galeri derneklerinin çatı kuruluşu olan MASFED, sektörün önemli sorunları ile ilgili çalışmalar yürütüyor. Başkan Erkoç, son dönemde ekspertiz ücretlerindeki yüksek ve farklı fiyatlar konusunda önemli ölçüde şikayet aldıklarını ifade etti.

FARKLI FİYAT UYGULAMALARINA YOĞUN ŞİKAYETLER GELİYOR

Erkoç, "Oto ekspertiz uygulamaları, sektörde oto alım satımında önemli bir yere sahip. İkinci el otomobil alım satımında zorunlu hale gelince daha da önem kazandı. Fakat son zamanlarda farklı fiyat uygulamaları yapıldığına dair çok sayıda bildirim almaya başladık. Aynı işlemlerin farklı fiyatlarla yapıldığına, hatta bazen de aynı şirketin farklı şubelerinde bile fiyat farklılıkları oluşabildiğine dair. Bu konuda mağduriyetlerin de önüne geçilmesi elzemdir." dedi.

karar.com'da yer alan habere göre; Erkoç, "Oto ekspertiz uygulamaları, sektörde oto alım satımında önemli bir yere sahip. İkinci el otomobil alım satımında zorunlu hale gelince daha da önem kazandı. Ancak son dönemde farklı fiyat uygulamaları yapıldığına dair çok sayıda bildirim almaya başladık. Aynı işlemlerin farklı fiyatlarla yapıldığına, hatta bazen de aynı şirketin farklı şubelerinde bile fiyat farklılıkları oluşabildiğine dair. Bu konuda mağduriyetlerin de önüne geçilmesi elzemdir." şeklinde konuştu. Öte yandan Erkoç, bu düzenlemenin hizmet standartlarını artıracağını ve düzenli denetimlerin yapılması gerektiğini söyledi.

Ticaret Bakanlığı uyardı! İkinci el otomobil alanlar satanlar dikkat! 

KONU TİCARET BAKANLIĞI’NA İLETİLDİ

Ticaret Bakanlığı ile görüşmeler yapıldığını ve yaşanan sorunların iletildiğini belirten Erkoç; "Ticaret Bakanlığımıza da yaşanan sıkıntıları ve beklentileri ilettik. Konu ile ilgili çözüm odaklı çalışma yapılacağını düşünüyoruz. Bu süreçte vatandaşlarımız ekspertiz işlemlerini kurumsal, TSE belgesine sahip firmalarda yaptırsınlar. Farklı, haksız fiyat uygulamaları ile karşılaştıklarında Ticaret Bakanlığı’na, avukatları aracılığı ile hukuki prosedürlere başvurabilirler. İnşallah en kısa zamanda bu sorunların da çözüme kavuşacağına inancımız tam."

İkinci el çevrim içi oto pazarında satışlar yükseldi!

Geçen yıl en çok binek araçta Volkswagen ticaride ise Doblo tercih edildi...

Yılbaşından sonra araç piyasasında durum nasıl olacak? Fiyatlar artacak mı?


 


Geri Dön