Sektörel

Ticaret Bakanlığı’nın sahte ilan düzenlemesi emlak sektörünü rahatlatacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı'nın yürürlüğe koyduğu "doğrulanmış ilan" düzenlemesiyle sahte emlak ilanlarının önüne geçilecek. Söz konusu düzenlemenin emlak sektörünü rahatlatması bekleniyor. 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı'nın yürürlüğe koyduğu "doğrulanmış ilan" düzenlemesi, sahte emlak ilanlarının önüne geçmeyi ve sektörde güveni artırmayı planlıyor. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, bu düzenlemenin özellikle sahte ilanlardan en çok etkilenen Torbalı için büyük önem taşıdığını söyledi.

Açıklamasında son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan sahte emlak ilanlarına karşı etkili bir adım atıldığını kaydeden Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, geçtiğimiz 6 ay boyunca bu soruna karşı mücadele edildiğini söyleyerek, şimdi de Ticaret Bakanlığı'nın dün yürürlüğe soktuğu "doğrulanmış ilan" düzenlemesiyle destek bulduğunu söyledi.

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “Emlak sektöründeki sahte ilanlardan en çok İzmir Torbalı mağdur oldu; Ticaret Bakanlığı’nın atmış olduğu bu adım sektörü rahatlatacak" diyerek söz konusu düzenlemeyi memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Ege Telgraf’ta yer alan habere göre Ticaret Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan “doğrulanmış ilan” düzenlemesi, emlak sektöründe sahte ilanlar ve fiyat manipülasyonlarının önüne geçecek. Söz konusu buYyeni düzenleme kapsamında devreye alınmış olan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), taşınmaz ilanlarının doğruluğunu garanti altına alıyor. Bu sistem ile, sahte ilanlarla mağduriyet yaşayan yurttaşların hakları korunacak ve gayrimenkul işlemleri daha güvenli hale gelecek. Özellikle Torbalı gibi gayrimenkul sahtekârlığının sık yaşandığı ilçelerde, bu düzenlemenin büyük bir etki yaratması da bekleniyor.

DOLANDIRICILARDAN KURTULACAĞIZ


Torbalı Ticaret Odası (TTO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun konu ile ilgil olarak yaptığı açıklamada  bu tür dolandırıcılık vakalarının özellikle Torbalı’da sıkça yaşandığını belirterek,, “İzmir’de en fazla sahte ilanın yer aldığı ilçe Torbalı. Biz bu uygulamayı büyük bir sevinçle karşıladık. Daha önce odamız öncülüğünde başlatmış olduğumuz disiplin süreci kapsamında 6 firmayı incelemeye almıştık. Yurttaşlarımıza zarar veren sahte ofislerin temizlenmesini ve işini hakkıyla yapan emlakçılarımızın mağdur olmamasını umuyoruz. Torbalı'da deniz manzaralı konutu ilana koyup bodrum kattan ev satmaya çalışan sahtekârlara artık yer yok” ifadelerini kullandı.

TTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Doğrulanmış ilan düzenlemesiyle hem emlakçılarımız hem de yurttaşlarımız artık rahat bir nefes alacak. Biz Torbalı Ticaret Odası olarak geçmişte bu soruna karşı ciddi mücadele verdik. Söz konusu bu yeni uygulamayı yerinde buluyor ve destekliyoruz. Ayrıca Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat’a teşekkür ediyoruz.”

 

Bugün ev almayanlar gelecekte çok pişman olacaklar! Sektör uzmanı 6 ay süre verdi: Asıl patlamayı o zaman yaşarız!

Yatırımcılar dikkat! ÖİB İstanbul, Ankara, İzmir ve Aydın’daki 5 araziyi satışa çıkardı!

GS Leo Residence'tan 1.3 milyar TL gelir elde edildi! Galatasaray'ın gayrimenkullerinde son durum ne?