Teknoloji

TikTok ne kadar kazandırıyor?

Günümüzde Instagram'la birlikte en popüler sosyal medya platformu olan TikTok üzerinden para kazanmak mümkün. Peki, TikTok  kullanıcıları ne kadar para kazanıyorlar? İşte cevabı!  Birçok kişi sosyal medya hesaplarını ticari şirketleri gibi kullanmaya başladı

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internet de para kazanma yollarından biri oldu.  Birçok kişi sosyal medya hesaplarını ticari şirketleri gibi kullanmaya başladı. Youtube'a içerik üreterek para kazananlar, Instagram üzerinden satış yapanlar ve hesaplarından reklam yayınlayanlar derken konu TikTok'a kadar geldi. 

Son günlerde "TikTok ne kadar kazandırıyor?" sorusu en çok merak edilen sorulardan birisi oldu. Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına konuk olan Ece Ronay, davalık olduğu Mehmet Ali Erbil'in TikTok'tan günlük 70 ile 100 bin TL arası para kazandığını söylemesinin ardından konu yeniden gündeme gelerek en çok tartışılan olaylardan birisi oldu.

TikTok ne kadar kazandırıyor?

Yeni nesil popüler sosyal medya platformu TikTok, yeni nesil dijital fenomenlerin doğmasına imkan sağlıyor. Tabii bunun için bazı şartlar var. Şartların yerine gelmesiyle birlikte kullanıcılar platform üzerinden para kazanabiliyorlar.  Ayrıca konum, videonun içeriği ve hedef kitle fenomenlerin kazandıkları ücretlerin de değişmesine neden olabiliyor.

TikTok üzerinden milyonlara ulaşan fenomenler için TikTok’ta bilinirlik ve para kazanma oranı her gün daha da artıyor. Fenomenlerin elde ettikleri kazançlar ise gönderi başına ve aylık olarak farklı şekillerde hesaplanıyor. İddialara göre uluslararası bir alanda paylaşım yapan TikTok fenomeninin ortalama kazancı içerik başına 50 dolardan 750 dolara yükselebiliyor.. Bu kazanç ise izlenme oranına göre değişkenlik gösteriyor.

Bunlara ilave olarak TikTok'ta açılan canlı yayınlar da TikTok fenomenlerinin hem izlenme oranlarını hem de aylık kazançlarını da artırıyor. Yine iddialara göre izlenme oranına göre 100 bin ve altı takipçisi olan fenomenler aylık yaklaşık 250 ile 2 bin dolar arasında bir kazan sağlıyor. Takipçi sayısı 1 milyonun üzerinde olan fenomenlerin kazançları ise 2 bin ile 30 bin arasında rakamlara ulaşıyor. 

Platform üzerinde moda, seyahat, günlük yaşam rutinleri ve alışveriş odaklı paylaşımların daha çok izlenme sayısına ulaştığı görülüyor. Fakat bu durum fenomenlerin popülaritesine göre de değişiklik gösteriyor. Türkiye'den örnek verecek olursak bir video paylaşıldığı zaman 5 bin kişi izliyorsa TikTok aylık 1.000 Türk Lirası veriyor.

Cep telefonlarında Vatan Bilgisayar'dan 3 bin TL'ye varan indirim! İşte 28 Eylül 2022 fiyat listesi

Xiaomi 12T serisinin tanıtım tarihi belli oldu!

BluTV abonelik ücretine bir zam daha geldi! İşte 26 Eylül 2022 fiyat listesi