28 / 04 / 2024

TİM Başkanı Gültepe: 375 milyar dolarlık hedefe kilitlendik!

TİM Başkanı Gültepe: 375 milyar dolarlık hedefe kilitlendik!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, ihracatçılar olarak 2028 yılı için 375 milyar dolarlık hedefe odaklandıklarını vurgulayarak, "Bu hedefe ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.



Antalya'da düzenlenen "TİM Delegeler Buluşması"nda konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, tüm Türkiye gibi ihracat ailesinin de Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılının gururunu ve heyecanını yaşadığını ifade etti.

TİM'in kuruluşunun 30. yıl dönümünü de kutladıklarına dikkat çeken Gültepe, 30 yılda ihracat ailesi olarak büyük işler başardıklarını, Türkiye'nin kalkınmasında lokomotif rol üstlendiklerini belirtti. İhracatı 30 yılda 15,3 milyar dolardan 254,2 milyar dolara çıkardıklarını belirten Gültepe, şöyle konuştu: "2022'de 90 milyar dolarlık hizmet ihracatıyla 345 milyar dolara çıktık. Bu yıl mal ihracatında 255, hizmet ihracatında 110 milyar dolarlık hedefe koşuyoruz. Küresel pazarlarda talep daralmasına ve ihracatçımızın fiyat tutturmakta zorlanmasına karşı hedefe ulaşmak için tüm imkanları seferber hale getirdik. İnşallah Cumhuriyet'imizin 100. yıl dönümünde ülkemize ve milletimize anlamlı bir rekor armağan etmiş olacağız. Biz bu ülkenin potansiyelinin farkındayız ve inancımız sonsuz. Bu öz güvenle ikinci 100 yıla başlarken Türkiye'yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma hedefini belirledik. 12. Kalkınma Planı'nda 2028 için öngörülen 375 milyar dolarlık ihracat hedefi bu süreçte ilk önemli sınavlarımızdan biri haline geldi. İhracat ailesi olarak 2028 yılı için 375 milyar dolarlık hedefe kilitlendik. Bu hedef için var gücümüzle çalışacağız."

FİYAT TUTTURMAKTA ZORLANIYORUZ

Dunya.com’daki habere göre Gültepe, Türkiye'nin kalkınması ve milletin refahı için daha çok üretmek ve ihracat yapmak durumunda olduklarına vurgu yaparak, ekonomi yönetiminin ihracatı önceleyen uygulamalarından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Fiyat tutturmakta zorlanmaları ve küresel resesyon nedeniyle ihracatta bu yıl hız kesmelerin yaşandığını ifade eden Gültepe, TİM olarak hem ürün çeşitliliğini artırmak hem de yeni pazarlar bulmak için yoğun mesai harcadıklarını belirtti.

TİM Başkanı Gültepe: 375 milyar dolarlık hedefe kilitlendik!

12 ÇEYREKTİR BÜYÜYORUZ

Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar ise dünyada son yıllarda salgın, gıda ve enerji krizleri, iklim değişikliği gibi pek çok olumsuz gelişmenin yaşandığına dikkat çekti. 6 Şubat'taki depremlerin olumsuz tabloyu daha da derinleştirdiğine vurgu yapan Ağar, "Depremlerin ihracatta neden olduğu kayıp 6 milyar doların üzerinde. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye ekonomisi 12 çeyrektir büyümesini sürdürüyor. Bakanlık olarakz tüm olanaklarımızla ihracatçımızın yanında olmaya devam edeceğiz. 2023'te mal ve hizmet ihracatı kapsamında 20 bine yakın firmamıza 8 milyar liralık destek verdik" şeklinde konuştu.


 


 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön