Altın & Dolar

TİM Başkanı Gültepe'den son dakika dolar yorumu: Dolar şu anda en az 37 TL...

TİM Başkanı Mustafa Gültepe'den son dakika dolar yorumu geldi. Gültepe, dolar/TL kurunun şu anda en az 37 TL olması gerektiğine dikkat çekti. 

TİM Başkanı Mustafa Gültepe dolar/TL kuru ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. Dolardaki hareketliliği değerlendiren Gültepe, doların şu anda en az 37 TL olması gerektiğini belirtti.

DOLAR ŞU ANDA EN AZ 37 TL...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe altı aylık ihracat performansını Bloomberg HT'ye değerlendirerek ihracatçı açısından Dolar/TL ’nin şu an en az 37 seviyesinde olması gerektiği söyledi.

Gültepe, şirketler açısından zararın en büyük temelinin girdi maliyetleri olduğunu söyledi.

Şirketlerin başa baş noktasını yakalayabilmesi için kurun 32,5 yerine 37 olması gerektiğine vurgu yapan Gültepe, ''Geçen seneki cironun aynısını bu ay da yapıyorsun geçen sene diyelim ki başa baş noktasındaydın bu ay zarar etmemesi için 37 olması gerekir.''dedi.

DOLAR BAZINDA YÜZDE 50 DAHA PAHALIYIZ!

Gültepe, aynı zamanda diğer ülkelere göre ülkemizde dolar bazında yüzde 40-50 daha pahalı olunduğuna dikkat çekti. 

DOLAR ŞU ANDA NE KADAR DOLAR BUGÜN KAÇ LİRA? GÜNCEL DOLAR KURU 11 TEMMUZ 2024!

Dolar/TL kuru  bugün ABD Enflasyon rakamlarına odaklanmıştı. Beklenen rakamlar açıklandı buna göre ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), aylık bazda yüzde 0,1 azaldı.

Yıllık enflasyon ise yüzde 3 ile beklentilerin altına gerçekleşti. Ekonomistler tüketici fiyatlarının haziranda yıllık bazda yüzde 3,1'e gerileyeceğini tahmin ediyordu.

Aylık TÜFE artışına ilişkin tahmin ise yüzde 0,1 düzeyindeydi. Rakamarın açıklanması ile gözler Dolar kuruna çevrildi. Milyonlarca kişi ABD enflasyon rakamlarından sonra doların ne olduğunu merak ediyor.  Dolar kurunda aşağı yönlü seyir ise devam ediyor. Dolar/TL kuru şu anda alış fiyatı 32,75 lira, satış fiyatı 32,80 liradan işlem görüyor.  

Ajda bilezik mi alalım, gram altın mı? İslam Memiş'ten net açıklama geldi! Kuyumcuya gitmeden önce herkes baksın

Altın resmen fırladı! Kıyıda köşede 1 gramı bile olan yaşadı! Çeyrek altın, Ata altın, gremse altın ne kadar?