01 / 05 / 2024

Tire Küçük Sanayi Sitesi büyüyor!

Tire Küçük Sanayi Sitesi büyüyor!

Tire Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'nde yatırım bayramı yaşanıyor. 32 yıl önce küçük ve orta ölçekli esnafın bir araya gelerek kurduğu kooperatif, siteyi büyütme kararı aldı.




Tire Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'nde yatırım bayramı yaşanıyor. 32 yıl önce küçük ve orta ölçekli esnafın bir araya gelerek kurduğu kooperatif, siteyi büyütme kararı aldı. Küçük Sanayi Sitesi'nde 145 işyerinin faaliyet gösterdiğini söyleyen Kooperatif Başkanı Mehmet Hızlan, "Üç yıl önce aldığımız kararla, her biri 240 metrekare olan beş yeni işyerinden oluşan bir ada daha yaptık. 2015'te gerçekleştirdiğimiz ihale ile metal, mobilya ve ağaç işleri bölümlerine yeni işyerleri eklemek için harekete geçtik. Yeni adalarla birlikte mobilya ve ağaç işlerine 22, metal işlerine ise 6 işyeri daha ekleyeceğiz" dedi.


Küçük ve orta ölçekli işletmelerin Tire ekonomisinin lokomotifi olduğunu ifade eden Hızlan, şunları söyledi: "Yeni işyerleri büyük rağbet görüyor. Tire'nin dışından bile yatırımcı geliyor. Yakın gelecekte yeni işyerlerinin yapımına başlayacağız. Siteden işyeri almak isteyenlere önemli kolaylıklar sağlanıyor."



Yeni Asır


Geri Dön