03 / 05 / 2024

Tiryakiler Grubu'ndan Manisa'ya 130 milyon TL'lik yatırım!

Tiryakiler Grubu'ndan Manisa'ya 130 milyon TL'lik yatırım!

Tiryakiler Grubu Manisa Organize Sanayi (MOSB) 5. kısımdaki 2017 yılında açılacak fabrikasının temelini törenle attı. Mehmet Tiryaki, fabrikaya yapılacak yatırımın 130 milyon lirayı bulacağını söyledi.



Tiryakiler Grubu bünyesinde Manisa'da otomobil şaftları, direksiyon kolonları ve vites kutusu, diferansiyel flanşlarının tasarım ve üretimini yapan Tirsan Kardan firması yeni fabrika ve Ar-Ge merkezi atılımı yaptı. Manisa Organize Sanayi (MOSB) üçüncü bölgesindeki fabrikasında Ar-Ge merkezi kuran Tirsan Kardan, düzenlenen törenle hem merkezin açılışını yaptı hem 5. kısımdaki 2017 yılında açılacak fabrikasının temelini törenle attı.


40 yıllık tecrübe 


Dev temel atma töreninde konuşan Tiryakiler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tiryaki, 40 yıldan bu yana aktarma organları konusunda üretim yaptıklarını belirterek, sadece mil üretimi üzerine yoğunlaşarak ürün tasarımı konusunda da dünyanın önde gelen otomotiv firmaları tarafından tercih edildiklerini söyledi. Üretimlerinin yüzde 70'ini dünyanın çeşitli yerlerindeki ünlü otomotiv firmalarına ihraç ettiklerini açıklayan Tiryaki, "Son 4 yılda dünyadaki rakiplerimizi geçerek Volkswagen Amarok, Crafter Mercedes Sprinter ve Iveco Daily marka ticari araçların projelerini aldık" dedi. Tiryaki, fabrikanın 35 dönümü kapalı olmak üzere 50 dönümlük bir alanda kurulacağını söyledi. Tiryaki, "Fabrikada yeşil bina teknolojisi ile yalın üretim teknikleri kullanarak ileri teknoloji üretim yapılacak. Gelecek 2 yılda yapacağımız yatırımların tutarı 130 milyon lirayı bulacak" dedi.


35 mühendis görev yapacak 


Temeli atılan ve yapınının tamamından sonra kurulan araştırma biriminde 35 mühendisin çalışacağını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tiryaki, "Tiryaki grup olarak Ar- Ge'ye ciddi yatırımlar yaptık. Satış gelirlerinin yüzde 3'ünü Ar-Ge yatırımlarına ayırma hedefindeyiz. Bu oran da otomatik olarak AB standartlarına denk gelen bir sistem. 83 milyon dolar olarak gerçekleşen grup ihracat rakamı bu yatırımlar ile 2020 yılında 100 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Hedeflerinin gerçekleşmesi için sürekli çalışma ve yeni pazarlar geliştirdiklerini ifade eden Başkan Tiryaki, 2018'de Avrupa'da, 2020 yılında ABD'deki müşterilerinin talepleri doğrultusunda fabrika kurmayı planladıklarını duyurdu.


Yeni Asır


Geri Dön