29 / 04 / 2024

TKDK'dan Mardin'e 57 proje!

TKDK'dan Mardin'e 57 proje!

TKDK'dan Mardin'e 57 proje, 67 Milyon TL'lik yatırım daha. Türkiye Genelinde Mardin'in de 10 Kasım 2014 tarihinde yayınlanan 13.Çağrı ilanı proje teslimleri 10 Şubat 2015 tarihinde sona erdi.



TKDK Mardin İl Koordinatörlüğüne bu çağrı kapsamında 67 Milyon tutarında, 57 proje teslimi gerçekleştirilir iken bu projelerin yatırıma dönüşmesinin ardından toplam ödenecek hibe tutarı ise yaklaşık 34 Milyon TL olacağı açıklandı. 13.Çağrı döneminin sona ermesinin ardından TKDK Mardin İl Koordinatörü Tahsin Aba, bu çağrı döneminde alınan projeler, bu projeler kapsamında yapılacak yeni yatırımlar ile bu yatırımların Mardin'e yapacağı katkılar ile ilgili basına bilgi verdi. 



İl Koordinatörü Aba, 13.Çağrı ilanının 10 Kasım 2014 tarihinde yayınlan Çağrı İlanında belirtildiği gibi süre uzatımı yapılmaksızın 10 Şubat 2015 tarihinde sona erdiğini söyledi. 

Aba, bu çağrı ilanı kapsamında Mardin İl Koordinatörlüğümüze 67 Milyon TL tutarında toplam 57 projenin teslim edildiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti "Alınan bu projelerin incelemeleri Koordinatörlüğümüzce başlamış olup, Kurum Merkezimiz tarafından yapılacak nihai değerlendirme sonrasında onaylanan projelerin sahipleriyle sözleşme imzalayacağız" dedi. 



PROJELERLE MARDİN'E YATIRIMLAR DEVAM EDECEK 


Aba, sözleşme imzaladığımız yatırımcılarımız yine hızlı bir şekilde yatırımlarını tamamlamalarının ardından hibe ödemelerinin de en erken şekilde yapılacağının altını çizdi. İl Koordinatörü Aba, 13.Çağrı dönemi kapsamında alınan 57 proje hakkında detaylı bilgi verdi. Aba, "Gelen projelerden yatırım tutarı yaklaşık 6 Milyon TL olanl adet Süt İşleme Tesisi, yine yatırım tutarı 8 Milyon TL olan Mardin'de AB standartlarında ilk kesimhane olma özelliğini taşıyan 1 adet Kırmızı Et Kesimhanesi, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi kapsamında 3 adet Serada Süs Bitkisi yetiştiriciliği projesi,6 adet arıcılık projesi, 2 adet Tıbbi ve Aromatik bitki yetiştiriciliği projesi, Yöresel ürünlerimiz ile ilgili 21 adet Mısır kurutma ve Depolama tesisi projesi, 1 adet pekmez üretimi, 1 adet helva üretimi, 1 adet bitkisel sabun üretimi, 1 adet un değirmeni, 1 adet yumurta paketleme tesisi, El Sanatları kapsamında 2 adet ahşap işleme ve 1 adette iğne oyası ile ilgili olmak üzere toplam 3 adet el sanatları projesi, Kırsal Turizm kap; samında 6 adet konaklama tesisi (Butik otel, apart otel vb.) projesi, 2 adet halı saha, 1 adet aquapark yüzme havuzu,4 adet restoran ve dinlenme tesisi projesi, son olarak Kültür Balıkçılığının geliştirilmesi başlığımız altında gelen 2 adet alabalık üretim tesisi projesi bu çağrıda aldığımız projeler arasında yer almaktadır" diye konuştu. 


Aba, 13.Başvuru Çağrı dönemi sürecinde projelerini hazırlayarak kurumumuza sunan tüm girişimcilere teşekkür ettiğini, Mardin için hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine son verdi. 


Mardin Arena


Geri Dön