29 / 06 / 2024

TMMOB, Antalyalı adayları sempozyumla bilgilendirecek!

TMMOB, Antalyalı adayları sempozyumla bilgilendirecek!

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Antalya İl Koordinasyon Kurulu, genel seçim öncesi 18 meslek odasınınkentle ilgili sorunlarını ve çözüm önerilerini siyasi partilerin temsilcilerine ve adaylara aktarmak için sempozyum düzenleyecek



Antalya 'daki meslek odaları temsilcileri, 24-26 Mart tarihleri arasında düzenlenecek 'Antalya Kent Sempozyumu' ile ilgili bilgi vermek için, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya şžubesi 'nde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Vahap Tuncer, Antalya 'nın, Türkiye 'nin en hızlı büyüyen kentlerinden biri olduğunu söyledi.

Her yıl 9 milyon turisti ağırlayan Antalya 'nın 5 milyar dolarlık turizm, 4 milyar dolarlık da tarım gelirine sahip olduğuna dikkati çeken Tuncer, hızlı büyüme ile birlikte şehrin betonlaştığını, birinci sınıf tarım arazilerinin elden çıkarıldığını, kültürel değerlerin tahrip olduğunu ifade etti. Plansız yapılaşmanın ulaşımda ve hava kirliliğinde ciddi sorunlara yol açtığını vurgulayan Tuncer, dünyada sadece 6 ülkede bulunan traverten yapının zarar gördüğünü belirtti0.

Antalya 'nın doğal güzelliklerinin de maden ocağı ve hidroelektrik santrali ruhsatlarıyla yok olma riskiyle karşı karşıya olduğunu savunan Tuncer, 'çevre katliamının önüne geçilemez ve kent bilimsel veriler doğrultusunda planlanamaz ve yönetilemez ise tüm insanlığın ortak malı olan bu güzelim coğrafya, maalesef değerinden çok şey kaybedecektir' diye konuştu.

TMMOB bünyesindeki 18 meslek odasının bugüne kadar kentle ilgili sorunları dile getirip çözüm önerilerini sunduğunu belirten Tuncer, genel seçimler öncesi Antalya 'yı temsil etmeye hazırlanan siyasi partilerin yöneticileri ve adaylarına, yerel yönetimlerin başkanları ve Meclislerine kentin sorunlarını aktarmayı, aydın sorumluluğu olarak gördüklerini söyledi. Sempozyuma tüm idareci ve yetkililerin katılımını beklediklerini dile getiren Tuncer, 'Amacımız, herkesin gıpta ile bakabildiği, doğal güzellikleri ve zenginlikleri korunmuş, alt yapı eksikleri giderilmiş, mutlu insanların cadde ve sokaklarını doldurduğu çağdaş, yaşanabilir bir kent yaratmaya katkı koymaktır' dedi. Sempozyum, Dedeman Oteli 'nde gerçekleştirilecek.

AA


Geri Dön