04 / 05 / 2024

TMMOB kuruluşunun 56. yılını kutladı!

TMMOB kuruluşunun 56. yılını kutladı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, kuruluşunun 56. yılını mesleki ve toplumsal mücadelesini sürdürme kararlılığı içinde kutladıklarını, toplumsal muhalefetin odağında yer alarak, onurlu yürüyüşlerine ve dik duruşlarına devam edeceklerini açıkladı



Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, kuruluşlarını 56. yılını mesleki ve toplumsal mücadelesini sürdürme kararlılığı içinde kutladıklarını, toplumsal muhalefetin odağında yer alarak, onurlu yürüyüşlerine ve dik duruşlarına devam edeceklerini açıkladı.

EMO Yönetim Kurulu adına odanın 56"ıncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle yapılan yazılı açıklamada, EMO"nun ülke, meslek ve meslektaş sorunlarından hareketi kendisine temel ilke edindiği, odanın gücünü üyesinden ve onun örgütlü gücünden aldığı vurgulandı.

Kuruluşlarının 56. yılını mesleki ve toplumsal mücadelesini sürdürme kararlılığı içinde kutladıklarını, toplumsal muhalefetin odağında yer alarak, onurlu yürüyüşüne ve dik duruşuna devam edeceklerini dile getiren EMO Yönetim Kurulu açıklamasında şunları kaydetti:
'EMO Yönetim Kurulu olarak, demokratik bir toplumun gereğinin örgütlü bir toplum olduğu bilinciyle karanlık saldırılara karşı duracağız. Kürt sorununun çözümünde demokratik barışçıl yol ve yöntemlerle, bir arada kardeşçe yaşamasını sağlayacak çabaların güçlendirilmesine katkı koyacağız. Enerji, iletişim ve bilişim alanlarında kamu yararını temel alarak mesleki, sosyal ve politik yaklaşımımızı sürdüreceğiz.

Kuruluşunun 56. yılında EMO, özgür ve demokratik bir Türkiye özlemiyle, emekten ve halktan yana mücadelesini sürdürmekte kararlıdır'
AA


Geri Dön