16 / 05 / 2024

TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi genel kurulu başladı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi genel kurulu başladı!

Mevcut Başkan Füsun Uyanık ' ın aday olmadığı seçimlerde bugün sandık başına gidecek olan Şehir Plancıları aynı grup içerisinden çıkan iki liste arasında tercihlerini gerçekleştirecek.



Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi'nde İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi konferans salonunda düzenlenen Şehir Plancıları Genel Kurulu'na TMMOB'a bağlı oda temsilcilerinin yanı sıra CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz de katıldı. Genel Kurul'da söz alan Füsun Uyanık, uzun süredir Oda başkanlığını yürüttüğünü bayrağı gençlere devretmek istediğini belirtti. Oda faaliyetleri hakkında bilgi veren Uyanık, İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Odası ile birlikte oluşturdukları İmar Komisyonu çalışmalarına dikkat çekerek kentteki yasa ve yönetmeliklere uygun olmayan plan değişikliklerine müdahil olduklarımı anımsattı. TMMOB'a bağlı oda temsilciliklerinin de söz aldığı Genel Kurul'da konuşan Milletvekili İlhan Demiröz ,TBMM'den el çabukluğu ile TMMOB'a dair yasaların geçirildiğini, buna karşı dövülme pahasına mücadele ettiklerini anımsattı. 

TMMOB'un yerel denetiminden rahatsız olan iktidarın Sayıştay denetimi raporlarını ise yok saydığını belirten Demiröz, "Siz denetim yapmazsanız, böyle 17 Aralık önünüze gelir. 

Yolsuzluğun Türkiye'ye faturası 247 milyar dolardır" diye konuştu. Toplantıda söz alan İbrahim Mart da, TMMOB'nin siyasi iktidarların hedefi haline gelmesinin altında yatan nedenleri sıralayarak "Bunların başında TMMOB ve meslek odaları tarihinin hiçbir döneminde herhangi bir siyasi partinin, çıkar grubunun, kurum ve kuruluşun ön, arka, yan bahçesi olmaması, etki altına girmemesi, özerk, bağımsız ve tarafsız duruşunu koruması gelmektedir. 


Bursa Haber /Tuğçe İCÖZ BAĞÇAVAN


Geri Dön