28 / 04 / 2024

TMMOB'dan belediye başkan adaylarına 11 maddelik uyarı: Bir an önce bina envanteri çıkarılmalı!

TMMOB'dan belediye başkan adaylarına 11 maddelik uyarı: Bir an önce bina envanteri çıkarılmalı!

TMMOB Bodrum temsilcisi yaptığı basın açıklaması ile Muğla ve Bodrum'daki belediye başkan adaylarına 11 maddelik bir çağrıda bulundu. Depremden kaçak yapılaşmaya kadar pek çok duruma dikkat çekildi. 



TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyonu tarafından, yerel seçimler öncesinde Bodrum ve Muğla’daki belediye başkan aday adaylarına çağrıda bulunuldu. 

Bodrum Mimarlar Odası’nın Ortakent Mahallesi’ndeki binasında gerçekleştirilen basın toplantısı ile Muğla ve Bodrum'da uygulanacak imar planları ve kent politikalarına ilişki 11 maddelik bildiri açıklandı. Basın açıklamasına mimar, mühendis ve oda temsilcileri katılım gösterdi. 

TMMOB dan belediye başkan adaylarına 11 maddelik uyarı: Bir an önce bina envanteri çıkarılmalı!

Gazete Duvar'dan Selçuk Aslan'ın haberine göre; TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyonu Sözcüsü Mustafa Erdoğan, konuya ilişkin açıklamasında  yerel seçimleri Bodrum ve Muğla açısından çok önemli bulduklarının altını çizdi. 

"TMMOB’da örgütlenmiş, 4 bine yakın üyeden oluşan, bu şehirde yaşayan biz mimar, mühendis ve şehir plancılarını ne bekliyor, tavrımız nasıl olacak? Mesleğimizin uygulama sınırları yasalar, yönetmelikler, uluslararası mevzuat ve imar planları tarafından belirleniyor. Merkezi idare yönetmelikleri oluşturmakla; yerel yönetimler de imar planları ve plan uygulamalarını gerçekleştirmekle sorumlu ve yetkili tutuluyor. Sonuçta merkezi idare ve yerel yönetimlerin çizdiği sınırlar içinde biz, mimar, mühendis ve şehir plancıları mesleklerimizi uygulayarak bu süreci bitiriyoruz" diyen Mustafa Erdoğan, yarımadanın bugün her anlamda taşıma kapasitesinin sınırında olup, bütüncül bir rehabilitasyona ihtiyaç duyduğunu vurguladı. 

Erdoğan, Belediye Başkanı Ahmet Aras ile deprem için geçtiğimiz sene görüştüklerini, işbirliğini ise geçen hafta yaptıklarını aktardı ve "Kaçak yapılar ile ilgili uyarıda bulunduk. Liyakatlı bir yönetim için çağrıda bulunduk. Gökburun ile ilgili kendisini uyardık" ifadelerine yer verdi. 

TMMOB dan belediye başkan adaylarına 11 maddelik uyarı: Bir an önce bina envanteri çıkarılmalı!

TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyonu Sözcüsü Mustafa Erdoğan, belediye başkan aday adaylarına ilişkin 11 maddelik uyarıyı şu şekilde açıkladı: 

- Sıvı ve katı atık bertaraf sistemlerinde geri dönüşüm ve sıfır atık hedefine ulaşılabilmesi için bütüncül atık yönetim planı hazırlanıp, uygulanmalı.

- Sıfır atık hedefinde, Sürdürülebilir Turizm kriterleri de göz önüne alınarak, yat turizmi işletmeleri de dâhil tüm turizm işletmelerinden, her tür atığın alımı ve bu atıkların bertarafı, Belediyenin denetimi ile yapılmalı.

- Kıyılarımız başta olacak şekilde, kamusal alanlar tüm işgallerden arındırılarak halkımızın kullanımına sunulmalı.

- Toplu taşıma öncelikli, deniz ve raylı ulaşım sistemlerini de dahil eden Ulaşım Ana Planı acilen hazırlanmalı ve uygulanmalı.

- Yapı sektörünün inşa süreci içinde yer alan tüm bileşenlerinin yasal mevzuat, teknik şartlar ve coğrafyamıza uygun hizmet sunması sağlanmalı. Bodrum'u hukuksuz, kaçak yapılara mahkûm eden ranttan yana değil, halktan yana olunması gerekir.

- Bir an önce 1.derece deprem kuşağında olan Bodrum Yarımadasının bina envanteri hazırlanmalı, depreme dayanıklı yapıların oluşmasında TMMOB bileşenlerinin öncülüğünde makro ölçekte çalışmalar yapılmalı. Kontrolsüz yapılaşmalara tavizsiz engel olunmalı. 

- Yapım sürecinde bulunan meslektaşlarımızın yasal mevzuat, teknik koşullar ve coğrafyamıza uygun hizmet üretmesinin önü, liyakatli belediye yönetimi ile, uygulamada kayırmacılık olmadan açılmalı.

- Planlama anlayışı rant güdümünden çıkartılarak, ekolojik ve uzun vadeli olmalı.

- Yerel ürün ve üreticileri baş tacı yapacak kalkınma modelleri oluşturulmalı.

- Belediye sınırları içerisinde çalışanların barınma sorununa çözüm yaratacak sosyal konut projeleri üretilmeli.

- Ülkenin içerisinde olduğu yıkıcı enflasyon sürecinde Belediyede çalışan üyelerimizin özlük ve sosyal hakları başta olacak şekilde, sosyal belediyecilik anlayışı ile mimarlara, mühendislere ve şehir plancılarına TMMOB tarafından belirlenen asgari fiyat ücretinin üzerinde hakları verilmeli.

- TMMOB bileşenleri olarak akıl, bilim ve doğadan yana kentin sakini değil, sahibiyiz anlayışı ile kamuoyuna saygı ile bildiririz.

Altın mı, dolar mı, borsa mı? Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Norveç'te 10 tane evi olan birine denk gelemezsin! Çünkü 10 kişinin birer evi vardır! 

BIST 100 2024'e güçlü bir giriş yaptı...


 


Geri Dön