08 / 05 / 2024

TMMOB'tan imar rantı vergisine tepki!

TMMOB'tan imar rantı vergisine tepki!

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, Torba Yasa tasarısında yer alan “İmar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı” protesto etti.



TMMOB İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, Torba Yasa tasarısında yer alan “İmar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararname-lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı” protesto etti.


Yasada değişiklik yapmak istiyorlar

Meslek odalarına bağlı üyeler adına açıklama yapan Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Aykanat, iktidarın torba yasa yoluyla pekçok yasada değişiklik yapılmasını öngördüğünü söyledi.


Rant alanı biçimlendirmesi

Aykanat, “Bunda kamuya ve halka ait varlıklara el konulması ve arazi-mülkiyet düzenlemeleri üzerinden, iktidarın denetimindeki inşaat sektörünün bir rant alanı olarak biçimlendirilmesi ana amaçtır. Mevcut tasarı on üç ayrı yasayı kapsıyor” dedi.


Yasada değişiklik

yapmak istiyorlar

Meslek odalarına bağlı üyeler adına açıklama yapan Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Aykanat, iktidarın torba yasa yoluyla pekçok yasada değişiklik yapılmasını öngördüğünü söyledi. Aykanat, “Bunda kamuya ve halka ait varlıklara el konulması ve arazi-mülkiyet düzenlemeleri üzerinden, iktidarın denetimindeki inşaat sektörünün bir rant alanı olarak biçimlendirilmesi ana amaçtır” dedi.


Onlarca değişiklik

Aykanat, tasarının on üç ayrı yasada değişiklik yapılmasını öngördüğünü kaydetti. Değişiklik yapılması öngörülen yasaların, TMMOB Yasası ile imar, yapı denetimi, kamu kurum ve kuruluşlarının ürettikleri mal ve hizmet tarifeleri, iskan, kültür ve tabiat varlıkları, çevre, tapu, kat mülkiyeti, iller bankası, belediye yasaları ve belediye gelirleri ile ilgili yasalar olduğunu dile getiren Aykanat, “Bu tasarı ile yapılmak istenen değişikliklerin birbirleriyle çok yönlü bağlantıları bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.


Geleceği yok ediyor

Neşet Aykanat, “Ormanlarımızın, kıyılarımızın, meralarımızın, koruma altındaki milli parklarımızın, kamuya ait yeşil alanların, parkların, tarihi değerlerimizin, hatta mezarlıkların bile talan edilerek özel işletmelere açılmasına izin vermeyelim” diyerek şöyle konuştu:”Çünkü bunlar çocuklarımızın geleceğini yok ediyor.Eskişehir Mevcut Stadyum yerinin Kent meydanı yerine rant meydanı olmasına izin vermeyelim, çünkü bu kent buradan nefes alıyor. Tarımsal üretim alanlarımızın yapı ve rant talanına açılmasına karşı mücadele edelim, çünkü bunlar ülkemizin geleceğini etkiliyor.”


Sakarya Gazetesi


Geri Dön