01 / 05 / 2024

TMMOB'tan Urla Villaları için yapılan imar planına iptal davası!

TMMOB'tan Urla Villaları için yapılan imar planına iptal davası!

TMMOB İzmir'deki Urla Villaları'nın bulunduğu alanın SİT derecesinin düşürülmesinin iptali davası sürerken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı imar planının, ’Kaçak olarak yapılan villaları yasallaştırmak amaçlı olduğu iddia etti..



TMMOB  İzmir  İl Koordinasyon Kurulu, İzmir’in Urla ilçesindeki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu öne sürülen villaların da aralarında bulunduğu alanın SİT derecesinin düşürülmesinin iptali davası sürerken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı imar planının, ’Kaçak olarak yapılan villaları yasallaştırmak amaçlı olduğunu’ öne sürdü.


İzmir’in Urla ilçesi Zeytineli Köyü Hacılar Koyu’ndaki villların Kaçak yapıldığı iddialarıyla başlayan, daha sonra villaların bulunduğu alanın birinci derece doğal SİT alanı kapsamından, inşaata izin veren 3’ncü derece SİT alanına dönüşmesinin ardından yargıya taşınan kriz, büyüdü. Henüz bu davalar sonuçlanmadan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Urla villalarını kapsayan koruma amaçlı 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı hazırladı. Askıya çıkan planlarla villaların önündeki yasal engelin kalkacağı öne sürüldü.


Urla villalarının SİT derecesinin düşürülmesi kararının iptali için dava açan meslek odaları ve aralarında CHP milletvekillerinin de olduğu İzmirliler, askıya çıkan imar planlara tepki gösterdi. TMMOB’un planların iptali için dava açacağı belirtildi.


Milliyet


Geri Dön