03 / 05 / 2024

TMMOB'un tüp geçiş tüneline tepkisi devam ediyor!

TMMOB'un tüp geçiş tüneline tepkisi devam ediyor!

TÜRKİYE Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin İstanbul şubeleri, Boğaz'ın altına yapılan ve içinden motorlu araçların geçeceği İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Tüneli'ne tepki göstermeye devam ediyor



TÜRKİYE Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin İstanbul şubeleri, Boğaz'ın altına yapılan ve içinden motorlu araçların geçeceği İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Tüneli'ne tepki göstermeye devam ediyor. Birlik üyeleri, tüp geçiş için oluşturulan danışma kuruluna katılmayacaklarını duyuldu. Odalar'dan yapılan açıklamada,proje çalışmalarının büyük bir gizlilik içinde yürütüldüğü belirtilerek şöyle denildi.

Kapalı devre ihalesi yapılan ve olumsuz sonuçlar doğuracağını düşündüğümüz Boğaz Tüp Tüneli Projesi'nin, iki yaka arasındaki ulaşımı ve trafik sorununu rahatlatması bir yana, yeni sorunlar yaratacağının altını birkez daha çizmek isteriz. Tüm karar   süreçlerinde bulunmadığımla kapalı devre yürütülen,İstanbul'un ulaşımını daha da   sorunlu hale getireceğini bildiğimiz bu proje için müteahhit firma tarafından oluşturulan, çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi Paydaşlar Danışma Kurulu'na katılmayacağız.
Habertürk


Geri Dön