03 / 05 / 2024

TMO 150 bin ton alım gerçekleştirdi!

TMO 150 bin ton alım gerçekleştirdi!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), ağustos ayında başladığı fındık alımlarına devam ediyor. Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, 48 noktada alım yapan TMO'nun yaklaşık 150 bin ton fındık aldığını açıkladı.



Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Ağustos ayında başlayan fındık alımlarına devam ettiğini açıkladı. Ofise fındık vermek isteyen üreticilerin belgeleriyle ilk olarak sistem üzerinden randevu alması gerekiyor. Randevu tarihleri gelen üreticiler ise çuvalda muhafaza ettikleri mahsullerini kamyonetlere yükleyip, TMO’nun alım yapılan depolarına götürüyor.

ALIMLAR ARALIK AYINA KADAR DEVAM EDECEK

Depolara götürülen ürünlerden numuneler alınarak randıman hesaplanması yapılıyor. Çıkan sonuçlara sonucu üreticilere levant kalite fındıklar için 52 liradan, Giresun kalite fındıklar için 54 liradan ödemeler gerçekleştiriliyor.  TMO’nun alımlarının aralık ayına kadar sürmesi bekleniyor.

 TMO 150 bin ton alım gerçekleştirdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön