05 / 05 / 2024

TMO buğday satış fiyatları ne kadar oldu 2022? TMO prim desteği kaç TL?

TMO buğday satış fiyatları ne kadar oldu 2022? TMO prim desteği kaç TL?

Buğday satış fiyatları 2022 üreticiler tarafından araştırılıyor. İşte 2022 TMO buğday satış fiyatı!



2022 TMO BUĞDAY SATIŞ FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL?

TMO buğday satış fiyatları 2022 üreticilerin araştırdığı konular arasında yer alıyor. TMO buğday satış fiyatları 2022  ile TMO buğday alım fiyatları için yapılan aramalar hız kesmeden devam ediyor. TMO'ya yapacağı buğday satışına kilogram başına 1 TL, arpa satışlarına ise kilogram başına 0.5 TL TMO alım primi desteği verileceği kararlaştırıldı. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan üreticilerin 6 Haziran ile 1 Eylül tarihleri arasında Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) yapacağı buğday ve arpa satışlarına verilecek TMO alım primi desteği açıklandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, kapsam çerçevesinde üreticilerin TMO'ya yapacağı buğday satışına kilogram başına 1 TL, arpa satışlarına ise kilogram başına 0.5 TL TMO alım primi desteği verilecek. Bu yıl üretilerek satışı yapılan desteğe esas ürünlere, tarımsal veriler ve Uydu Tabanlı Parsel Tanımlama Modeline göre belirlenen verim değerlerinin maksimum iki katı kadar ve alım satım belgesinde yer alan miktar esas alınarak destekleme ödemesi yapılacak.

Bu desteklerden yararlanan üreticiler, bakanlık tarafından 2022 yılında verilen diğer desteklerden de faydalanma onları kullanma imkanlarına sahipler. Ödemeler, bütçe imkanları dahilinde 2022 yılı içinde Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesinden üreticilere yapılacak.

2022 TMO BUĞDAY ALIM FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL?

Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından buğday için 1.000 TL, Ton, arpa için 500 TL, Ton olarak ödenecek “Hububat Alım Priminden” üreticilerimizin yararlanmaları için ürünlerini en geç 1 Eylül 2022 tarihine kadar TMO'ya satmış olmaları gerekmektedir.

TMO’ya bugüne kadar ürün teslim eden tüm üreticiler, artırılan yeni alım fiyatlarından faydalanabilecek. Geriye dönük fiyat farkı ödemeleri de Temmuz ayında üreticilerin banka hesaplarına aktarılacaktır.

KYK kredi borçları düzenlenmesinde son durum! KYK kredi faizleri kaldırıldı mı?

Benzin ne kadar oldu? 22 Temmuz benzin litre fiyatı kaç TL? 22 Temmuz 2022 akaryakıt fiyatları!

Arabası olanlar teyakkuzda! 4 katı ücret istenecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön