08 / 05 / 2024

TMO'nun buğday alım fiyatına koyduğu sınır ortaya çıktı! Çiftçilerin alacağı para kaç lira olacak?

TMO'nun buğday alım fiyatına koyduğu sınır ortaya çıktı! Çiftçilerin alacağı para kaç lira olacak?

Çiftçilerin hasat etmeye başladığı buğdayda 2022 alım fiyatı kaç lira olacak? TMO buğday alım fiyatını açıkladı mı üreticiler tarafından merak ediliyor. Buğdayda 400 kilogramlık verime göre maliyet hesabı yapıldı. TMO'nun bu rakamı sınır olarak belirlemesi bekleniyor. İşte detaylar...



"TMO KİLOGRAMDA 5-6 LİRA AÇIKLAYIP ARTIŞ YOLUNA GİDEBİLİR"

Üreticilerin maliyetleri de içine koyarak yaptığı hesaplamalara göre; 400 kilogramlık verime göre bu yıl maliyet en az 5,96 TL oldu.

Yüzde 30 çiftçi kârı ile de olması gereken fiyat 7,75 TL yani ilk buğday alım taban fiyatının en az 8 lira açıklanması durumunda çiftçi ürününden para kazanabilecek.

Öte yandan TMO'nun bu sene geçen seneki tecrübeden istifade ederek kademeli fiyat tarifesi uygulayabileceği kulislerden konuşuluyor. TMO, ayrıca yurt dışından 480 bin ton buğdayı Ağustos ayına kadar ithal edecek.

 Eski Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, "Benim kanaatim kademeli fiyat açıklanabilir. Çünkü geçen yıl hasat sonrası fiyatlar artınca devlet tepki almıştı. Muhtemelen 5 ile 6 TL kilogramdan fiyatların başlayıp aylık artışlarla gidebilir” diyerek TMO'nun bu sene izleyeceği fiyat politikasını kamuoyuna duyurdu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön