10 / 09 / 2024

TMSF, Hazine mülkiyetindeki  Bizim Menkul Değerler AŞ’yi 380 milyon TL’ye satışa çıkardı!

TMSF, Hazine mülkiyetindeki  Bizim Menkul Değerler AŞ’yi 380 milyon TL’ye satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Hazine mülkiyetindeki  Bizim Menkul Değerler AŞ (BMD Menkul) paylarını, kapalı teklif isteme ve açık artırma yöntemlerinin beraber uygulanması suretiyle satışa çıkardı.



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Hazine mülkiyetindeki  Bizim Menkul Değerler AŞ (BMD Menkul) paylarını satışa çıkardı.

TMSF'nin, Bizim Menkul Değerler Anonim Şirketi'nin (BMD Menkul) paylarının satışına ilişkin ilanı, Resmi Gazete’de  yayımlandı.

Muhammen bedelinin 380 milyon Türk Lirası, şartname bedelinin 100 bin Türk Lirası, veri inceleme ve tesis ziyaret izni ücretinin 250 bin Türk Lirası şeklinde  belirlendiği ihalede, kapalı teklif isteme ve açık artırma usulleri birlikte uygulanacak. İhaleye katılabilmek için 19 milyon Türk Lirası teminat ücreti yatırılması ve 14 Ekim saat 16.30'a kadar teklif verilmesi gerekiyor.

TMSF tarafından paylaşılan detaylara göre söz konusu ihale, 15 Ekim saat 10.00'da TMSF'nin Esentepe'deki binasında yapılacak.

TMSF, Hazine mülkiyetindeki  Bizim Menkul Değerler AŞ’yi 380 milyon TL’ye satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonundan
HAZİNEYE AİT
BİZİM MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ
 PAYLARININ SATIŞI HAKKINDA
 İHALE İLANI


Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF veya Fon), Hazine mülkiyetinde bulunan %100 oranındaki Bizim Menkul Değerler Anonim Şirketi (BMD Menkul) paylarını, kapalı teklif isteme ve açık artırma yöntemlerinin birlikte uygulanması suretiyle “Şartname”de belirtilen kayıt ve şartlarla satışa sunmaktadır.
İhale Özeti


İhale Konusu
Hazine mülkiyetinde bulunan %100 oranındaki 1 TL nominal değerli 25.000.000 adet BMD Menkul paylarının satışı.
Muhammen Bedel
380.000.000 TL’dir.
Şartname Temini
Şartname ücreti 100.000 TL olup TMSF’nin Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Esentepe Kurumsal Şube nezdindeki TR**********************56 IBAN TL hesabına “BMD Menkul Şartname Ücreti” açıklamasıyla yatırılacaktır. Şartname ücreti Fona irat kaydedilir.
İlgilenen yatırımcılar, imza sirküleri, imza beyannamesi, yetki belgesi vs ile başvurmaları koşuluyla “Şartname”yi ilan tarihinden itibaren “Tasarrfuf Mevduatı Sigorta Fonu İştirakler ve Gayrimenkuller Daire Başkanlığı, Büyükdere Caddesi No:143 Esentepe 34394 Şişli/İstanbul” adresinden temin edeceklerdir.
Veri İnceleme ve Tesis Ziyareti İzni
Yatırımcılara, gizlilik taahhütnamesi imzalamaları, güncel imza sirkülerlerini/imza beyannamelerini sunmaları ve TMSF’nin Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Esentepe Kurumsal Şube nezdindeki TR**********************56 IBAN TL hesabına “BMD Menkul Veri İnceleme ve Tesis Ziyareti Ücreti” açıklamasıyla 250.000 TL yatırmaları koşullarıyla 16.09.2024 – 11.10.2024 tarihleri arasında BMD Menkul’de veri inceleme ve tesis ziyaret izni verilecektir. BMD Menkul Veri İnceleme ve Tesis Ziyareti Ücreti, Fona irat kaydedilecektir.
Teminat
İhaleye katılım teminatı 19.000.000 TL’dir. Teminat olarak nakit veya banka teminat mektubu kabul edilecektir.
Son Teklif Verme Tarihi ve Yeri
Yatırımcıların, “Şartname”de içeriğine yer verilen kapalı teklif zarflarını, 14.10.2024 tarihi saat 16:30’a kadar “TMSF, İştirakler ve Gayrimenkuller Daire Başkanlığı, Büyükdere Caddesi No:143 Esentepe, 34394 Şişli/İstanbul” adresinde elden teslim etmeleri gerekmektedir.
Bu tarihten sonra teslim edilmek istenen teklif zarfları değerlendirmeye alınmayacaktır.
İhale Tarihi ve Yeri
Alınan teklifler, İhale Komisyonu tarafından 15.10.2024 tarihinde, saat 10.00’da “TMSF, Büyükdere Caddesi No:143 Esentepe, 34394 Şişli/İstanbul” adresinde, yatırımcılar ve/veya bunların yasal temsilcileri huzurunda açılacaktır.
Kapalı zarf ile verilen tekliflerin açılmasını müteakiben açık artırma yapılacaktır.
Yatırımcılarda Aranan Koşullar
1- 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 6 ncı maddesi kapsamındaki gerçek ve tüzel kişiler ihaleye katılamazlar.
2- Kayyımlık görevinin devam etmesi şartıyla 6758 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun kapsamında TSMF’nin kayyım olarak görevlendirildiği şirketler ve gerçek kişiler hariç olmak üzere FETÖ/PDY terör örgütü veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisaki veya irtibatı nedeniyle haklarında mahkûmiyet kararı bulunan veya soruşturma ve kovuşturma yürütülen gerçek ve tüzel kişiler ihaleye katılamazlar.
3- Kontrolü aynı gruba ait olan veya bu grupta hakim ortak sıfatını haiz olan birden fazla gerçek ve tüzel kişi ayrı ayrı ihaleye katılamaz. Ancak, ihaleye, ortak girişim grubu olarak katılmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, Noter onaylı Ortak Girişim Beyannamesi sunmaları kaydıyla ihaleye birlikte katılabilirler.
4- Şartname’de yer alan diğer koşulları yerine getiremeyen Yatırımcılar ihaleye katılamazlar.
İhale Yöntemi
1- BMD Menkul paylarının satış ihalesi, kapalı teklif isteme ve açık artırma yöntemlerinin birlikte uygulanması suretiyle yapılacaktır. İhale, her halükarda Fon Kurulunun onayı ile sonuçlandırılacaktır.
2- Yatırımcılar, “Şartname”de içeriğine yer verilen tekliflerini kapalı zarf içerisinde vereceklerdir.
3- Teklifler peşin bedel üzerinden TL olarak verilecektir. Peşin bedel üzerinden TL olarak verilmeyen teklifler reddolunarak hiç yapılmamış sayılır. Pay devir bedeli peşin olarak Devir Tarihinde nakden ve defaten ödenecektir.
Diğer Hususlar
1- TMSF, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa tabi olmadığından, satış yapıp yapmamakta veya uygun göreceği yatırımcıya satış yapmakta serbesttir.
2- TMSF, ihale takvimini uzatmakta serbestttir.
3- Rekabet Kurulu tarafından 4054 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca yapılacak değerlendirmede 4054 sayılı Kanunun ilgili maddelerine aykırılıklar ve sakıncalar belirlenmesi halinde, Rekabet Kurulu tarafından devirle ilgili koşul ve yükümlülükler getirilebilecek veya devre izin verilmeyebilecektir.
4- Bu ilan ile “Şartname” arasında herhangi bir farklılık ve aykırılık bulunması halinde “Şartname” esas alınır.
İrtibat
Ayrıntılı bilgi “TMSF İştirakler ve Gayrimenkuller Daire Başkanlığı, Büyükdere Cad. No:143 Esentepe 34394 Şişli/İstanbul” adresinden veya 0.212.340 14 94 / 0.212.340 18 14 no.lu telefonlardan alınabilir.
 

 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Eski yönetim 25 yılda 1.632 bağımsız birim yıkmış, biz 5 yılda 2.410 birim yıktık!

Belediyelerden hem  Ankara  hem de Çanakkale’de satılık konut ve arsalar!

Konut fiyatları metrekare başına son dört yılda 100 dolar arttı!


Geri Dön