19 / 05 / 2024

TMSF, Toprak Karo Bozüyük'ü satışa çıkardı!

TMSF, Toprak Karo Bozüyük'ü satışa çıkardı!

TMSF'nin satışlara ilişkin duyuruları Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), "Toprak Karo Bozüyük" ve "Toprak Sağlık Gereçleri Bozüyük"ün ticari ve iktisadi bütünlüğünü, kapalı zarf ve açık artırma usullerini birlikte uygulanması suretiyle satışa çıkardı.

Duyurulara göre, "Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından Toprak Seramik ve Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Toprak Seniteri ve Turizm İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Toprak Madencilik Ticaret ve Sanayi A.Ş. ile Toprak Seramik ve İnşaat Malzemeleri Pazarlama ve Ticaret A.Ş. amme borçlularından haczedilen mal, hak ve varlıklar ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşturulan, Toprak Sağlık Gereçleri Bozüyük Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle cebri icra yoluyla haciz, rehin gibi yasal takyidatlardan ari olarak" belirtilen kayıt ve şartlarla satılacak.

Muhammen bedeli 23 milyon 100 bin dolar, katılımcılardan alınacak olan geçici teminat tutarı ise 2 milyon 310 bin dolar olarak belirlenen işin ihalesi, 6 Temmuz 2010 tarihinde saat 11.00'de TMSF'de kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek ve kurulun onayı ile sonuçlandırılacak.

Komisyon, şartnamedeki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren katılımcılar arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların kısa listesini oluşturacak. Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecek.

Kurul, en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahibi arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecek.

Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık 9 Temmuz 2010 tarihinde saat 14.00'te TMSF'de yapılacak.

Firmalar şartnameyi bedel ödeyerek TMSF'den satın alabilecekler.

Toprak Sağlık Gereçleri Bozüyük Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, borçlulara ait olup 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uyarınca haczedilen, Sağlık Gereçleri Fabrikasının faaliyetini sürdürmesi için gerekli olan gayrimenkuller, menkuller (makina, teçhizat, demirbaş), markalar, endüstriyel tasarımlar ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşmakta.

-TOPRAK KARO BOZÜYÜK TİCARİ VE İKTİSADİ BÜTÜNLÜĞÜ-
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ayrıca, Toprak Karo Bozüyük Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satışına ihaleye çıkardı.

Buna göre Toprak Seramik ve Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Toprak Seniteri ve Turizm İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Toprak Madencilik Ticaret ve Sanayi A.Ş., Toprak Seramik ve İnşaat Malzemeleri Pazarlama ve Ticaret A.Ş. ile Toprak Dış Ticaret A.Ş. amme borçlularından haczedilen mal, hak ve varlıklar ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden TMSF'nin kararı ile oluşturulan "Toprak Karo Bozüyük Ticari ve İktisadi Bütünlüğü" kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle cebri icra yoluyla haciz, rehin gibi yasal takyidatlardan ari olarak ihale şartnamesinde belirtilen kayıt ve şartlarla satılacak.

Toprak Karo Bozüyük Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün muhammen bedeli 24 milyon 700 bin dolar, geçici teminatı ise 2 milyon 470 bin dolar olarak belirlendi.

İhale, 5 Temmuz 2010 tarihinde saat 11.00'de Fon'da kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek ve kurulun onayı ile sonuçlandırılacak.

Komisyon, kapalı zarfla teklif veren katılımcılar arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların kısa listesini oluşturacak. Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecek.

Kurul en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahibi arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecek.

"Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık 9 Temmuz 2010 tarihinde saat 11.00'de Fon'da yapılacak.

İstekliler şartnameyi bedeli ödeyerek TMSF'den satın alabilecekler.

Toprak Karo Bozüyük Ticari ve İktisadi Bütünlüğü borçlulara ait olup 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uyarınca haczedilen, karo fabrikasının faaliyetini sürdürmesi için gerekli olan gayrimenkuller, menkuller (makina, teçhizat, demirbaş), markalar ve bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmeler ile misafirhaneye ilişkin gayrimenkul ve menkullerden oluşmakta.
AA


Geri Dön