08 / 07 / 2024

TMSF, Toprak Karo Eskişehir'i 26 Temmuz'da ihaleye çıkaracak

TMSF, Toprak Karo Eskişehir'i 26 Temmuz'da ihaleye çıkaracak

TMSF'nin satışlara ilişkin duyuruları, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı



"Toprak Karo Eskişehir" ve "Bursa TV/Bursa FM" ile "Toprak İzolasyon"un ticari ve iktisadi bütünlüğünü, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle, cebri icra yoluyla haciz, rehin gibi yasal takyidatlardan ari olarak ihale şartnamesinde belirtilen kayıt ve şartlarla satacak. TMSF'nin satışlara ilişkin duyuruları, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyurulara göre Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Toprak Seniteri ve Turizm İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Toprak Elektrik Üretimi Otoprodüktör Grubu A.Ş., Toprak Madencilik Ticaret ve Sanayi A.Ş.,Toprak Seramik ve İnşaat Malzemeleri Pazarlama ve Ticaret A.Ş. ile Toprak Dış Ticaret A.Ş.'yi amme borçlularından haczedilen mal, hak ve varlıklar ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşturulan, "Toprak Karo Eskişehir Ticari ve İktisadi Bütünlüğü"nü satacak.

Muhammen bedeli 102 milyon 525 bin dolar, geçici teminatı ise 10 milyon 252 bin 500 dolar olarak belirlenen işin ihalesi, 26 Temmuz 2010 tarihinde saat 11.00'de TMSF'de kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek ve kurulun onayı ile sonuçlandırılacak. Komisyon şartnamedeki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren katılımcılar arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların kısa listesini oluşturacak.

Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecek.

Kurul en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahibi arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecek. Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık 30 Temmuz 2010 tarihinde saat 11.00'de yapılacak.

Toprak Karo Eskişehir Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, borçlulara ait olup haczedilen ve faaliyetini sürdürmesi için gerekli olan gayrimenkul tahsis hakkı, menkuller (makina, teçhizat, demirbaş), markalar, endüstriyel tasarım ve internet alan adı ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşmakta.

BURSA TV/BURSA FM
TMSF, Sancak Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. amme borçlusundan haczedilen mal, hak ve varlıklar ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmeler ve bu sözleşmelerden doğan ancak başlı başına iktisadi değeri olmayanlar da dahil olmak üzere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulunun kararı ile oluşturulan, "Bursa TV/Bursa FM"in ticari ve iktisadi bütünlüğünü de satışa çıkardı.

Muhammen bedeli 550 bin lira olarak belirlenen ihalede katılımcılardan 55 bin lira tutarında geçici teminat bedeli alınacak. İhale, 2 Ağustos 2010 tarihinde, saat 11.00'de TMSF'de kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek ve kurulun onayı ile sonuçlandırılacak.

Satış komisyonu şartnamedeki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren katılımcılar arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların kısa listesini oluşturacak. Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecek.

Kurul en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahipleri arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecek. Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık, 6 Ağustos 2010 tarihinde saat 14.00'de TMSF'de yapılacak. Söz konusu ihalede şartname TMSF'den temin edilebilecek.

TOPRAK İZOLASYON
Öte yandan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Toprak İzolasyon Ticari ve İktisadi Bütünlüğü"nü satacak. TMSF tarafından Toprak Kağıt Sanayi A.Ş. amme borçlusundan haczedilen mal, hak ve varlıklar ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşturulan, Toprak İzolasyon Ticari ve İktisadi Bütünlüğü satılacak.

İhalede işin muhammen bedeli 25 milyon 950 bin dolar, geçici teminat ise 2 milyon 595 bin dolar olarak belirlendi.

İhale, 27 Temmuz 2010 tarihinde saat 11.00'de TMSF'de kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek ve kurulun onayı ile sonuçlandırılacak.

Satış komisyonu, şartnamedeki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren katılımcılar arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların kısa listesini oluşturacak.

Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecek.

Kurul en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahibi arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecek. Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık 30 Temmuz 2010 tarihinde saat 14.00'te TMSF'de yapılacak. İhaleye ait her türlü bilgi ve şartname TMSF'den temin edilebilecek.

Toprak İzolasyon Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, borçluya ait olup haczedilen ve faaliyetini sürdürmesi için gerekli olan gayrimenkul tahsis hakkı, menkuller (makina, teçhizat, demirbaş ), markalar ve internet alan adı ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşmakta.
AA


Geri Dön