28 / 04 / 2024

TOBB, Karaman’da fen lisesi kompleksi yaptıracak!

TOBB, Karaman’da fen lisesi kompleksi yaptıracak!

TOBB ile Karaman Valiliği arasında fen lisesi inşasına ilişkin protokol imzalandı



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Karaman’da fen lisesi kompleksi yaptıracak. Fen lisesinin inşasına ilişkin Karaman Valiliği ve TOBB arasındaki protokolün imza töreninde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, fen lisesi kompleksinde 16 derslikli okul, 200 kişilik öğrenci yurdu, öğretmen lojmanları ve spor salonu bulunacağını söyledi.

Kompleksin TOBB’un 60. kuruluş yılı anısına yaptırılacağını kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Bu 60 yıl içinde Türkiye, coğrafyasının en güçlü ülkesi olduysa, dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline geldiyse bunda özel sektörün
 rolü çok büyüktür" dedi.
En büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu ifade eden  Hisarcıklıoğlu, "Karaman’a yapacağımız bu fen lisesi inşallah hem Karaman’a hem ülkemize ülkeye pırıl pırıl gençler kazandıracak. Karaman bunu fazlasıyla hak etmektedir" diye konuştu.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman da Karaman’ın anlamlı bir yapıya kavuştuğunu belirterek, bu kavuşmanın temelinde TOBB olduğunu dile getirdi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan da Karaman’a entegre bir kampüs kazandıracakları için TOBB’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından fen lisesinin yapımına ilişkin protokol imzalandı. Lisenin inşaatının 1 yıl içinde tamamlanmasının beklendiği öğrenildi.

A.A.


Geri Dön