01 / 05 / 2024

TOBB, Şanlıurfa'da fen lisesi yaptıracak

TOBB, Şanlıurfa'da fen lisesi yaptıracak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bazı meslek odalarının desteğiyle Şanlıurfa'da 16 derslikli fen lisesi yaptıracak



Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından (ŞUTSO) yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de derslik ihtiyacının en çok hissedildiği kentlerden biri olan Şanlıurfa'da eğitim alanında yaşanan eksikliklerin giderilmesi amacıyla çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Ticaret Borsası yetkililerinin bir süre önce TOBB Yönetim Kurulu nezdinde yaptığı girişimler olumlu sonuçlandı.

TOBB, Sancaktar Mahallesi'nde bulunan ve bir dönem Tekel Suma Fabrikası olarak da kullanılan 23 bin 500 metrekarelik alana inşa edilmesi planlanan okul inşaatında masrafların yüzde 75'ini karşılama kararı aldı. Yaklaşık 8 milyon TL'ye mal olması planlanan binanın yapımı için gerekli olan diğer masraflar, ŞUTSO ve Ticaret Borsası Başkanlığının bütçesinden karşılanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ŞUTSO Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, Şanlıurfa'da 10 binin üzerinde dersliğe ihtiyaç olduğunu öğrendiklerini, sorunun çözümüne katkı sağlamak için çaba sarf ettiklerini belirtti. Bu kapsamda ihalesi 21 Temmuzda yapılacak fen lisesi binasının inşaatına büyük önem verdiklerine değinen Ertekin, inşaatı mümkün olan en kısa sürede tamamlayıp, okul binasını eğitim ve öğretime açmayı planladıklarını kaydetti. (AA)


Geri Dön