28 / 04 / 2024

TOGEMDER 707 okul öncesi eğitim birimi kazandırdı!

TOGEMDER 707 okul öncesi eğitim birimi kazandırdı!

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin (TOGEMDER) 500 hedefle çıktıkları yolda 707 okul öncesi eğitim birimine ulaştı. Emine Erdoğan kurucusu olduğu TOGEMDER'in 'Erken Tanı, Erken Hayat' isimli projesini tanıttı...




TOGEMDER'in kurucusu Emine Erdoğan, "O mütevazı hedefleri aştık. Üsküdar için yola çıkmıştık. Bugün tüm Türkiye'ye ulaştık" dedi Okul öncesi eğitime dikkat çekmek, çocukların zihinsel, bedensel ve duygusal gelişimlerini en üst düzeye çıkartmak amacıyla 7 yıldır hayırseverler ve Milli Eğitim ile çalışan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin (TOGEMDER) 'Erken Tanı, Erken Hayat' isimli yeni projesinin tanıtımı ve plaket töreni, Shangri-La Bosphorus Oteli'nde dün düzenlenen bağış yemeğinde yapıldı. 


Toplantıda konuşan Emine Erdoğan, derneğin hizmetlerinin bu aşamaya gelmesinde emeği geçenlerle engelli çocuklara destek olan hayırseverlere teşekkür etti. 

Bundan 8 yıl önce yola çıkarken emekleri, insanların gönüllerinden kopan hayırları ve dualarıyla bu kutlu yolculuğa destek verdiklerini belirten Erdoğan şunları söyledi: "Son derece mütevazı hedeflerimiz vardı. Bir tek kişinin elinden tutsak, bir gönüle ışık olsak, bir aile için umut olsak, kendimizi başarılı kabul edecektik. 


Ancak Allah'a hamdolsun, o mütevazı hedefleri aştık. Üsküdar'dan ve Üsküdar için yola çıkmıştık. Bugün tüm Türkiye'ye ulaştık. 2011 yılında, TOGEMDER'in açtığı anasınıfı sayısı 250'ydi. 2014 için 500'e ulaşma hedefini önümüze koymuştuk. Şu anda ise 707 anaokulu sayısına ulaşarak 2014 Emine Erdoğan, "Anasınıfsız Okul Kalmasın" projesi için Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'den "Bağışlarımızın devamı gelecek" sözü aldı. 


2014 sonu hedefini 1 yıl öncesinden 207 anaokulu fazlasıyla aşmış olduk." Hayırseverlerin bağışları Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, eşi Tülin Demirören, kızı Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören ile Tayfun Demirören'in eşi Reyhan Demirören, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın eşi Beyhan Bağış, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, iş adamı Ali Ağaoğlu, Ethem Sancak, avukat Kezban Hatemi, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, eşi Fulya Terim, futbolcu Emre Belözoğlu, sanatçı Ebru Gündeş ile eşi Reza Zarrab gibi isimlerin katıldığı plaket ve imza törenine hayırseverlerin yeni bağışları damgasını vurdu. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kurulan TOGEMDER, engelli çocukların eğitimi için 'Erken Tanı, Erken Hayat' projesini hayata geçirdi. 



Vatan


Geri Dön