20 / 05 / 2024

TOGG kredisi var mı? TOGG kredisini hangi bankalar veriyor? TOGG kredi başvurusu nasıl yapılır?

TOGG kredisi var mı? TOGG kredisini hangi bankalar veriyor? TOGG kredi başvurusu nasıl yapılır?

TOGG kredisinin olup olmadığı milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. İşte bu konuya dair detaylar!



Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da bu konuda geçtiğimiz günlerde bir çağrı gelmişti. Cumhurbaşkanı yerli otomobil TOGG'a özel kredi için de kamu bankalarına çağrı yaptı. TOGG ile kampanya dair de kamu bankaları için bu iyi bir imkandır. Nasıl konut konusunda böyle bir olanak hazırlandıysa otomobil konusunda da bilhassa TOGG’a dair böyle bir adım atılabilir" diye konuştu.

TOGG KREDİSİ VEREN BANKALAR NELERDİR?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati TOGG’un finansmanına dair geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ''Kamu bankaları ile görüşme gerçekleştirdik, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları gerekli teşvikleri verecek'' ifadelerine yer vermişti.

TOGG için özel kredi verilip verilmeyeceğine dair merak edilen sorulara yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Kamu bankalarımız bunun için çalışmaktadır” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıklamasının devamını şöyle getirdi. İlk belirlediğimiz hedefimiz kapasite artırımı olacak’ diye konuşan Oktay, “Batarya ile ilgili da yeni ortaklıklar kuruldu. Onun da üretim tesisi için çalışmaktayız. Daha güzel haberler vereceğiz” ifadelerini kullandı.

İLK TESLİMATLAR YERİNİ BULDU!

TOGG'un fabrikasından çıkmakta olan araçlar sahiplerine verilmek için sevkiyat başladı. TOGG Teknoloji Kampüsü'nden ayrılan T10X akıllı cihazlar TIR'lara yüklendi. Doğuştan yüzde 100 elektrikli TOGG akıllı cihazlar 21 günde 177 bin 467 sipariş alınmıştı. Şirket bu yıl için de 28 bin adet TOGG T10X üreteceğini açıkladı ve üretimin 20 binin doğrudan kullanıcılara teslim edeceğini açıklamıştı ve ilk teslimatlar oldu.

Diğer yandan Togg'u makam aracı olarak kullanan ilk bakan olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan sonra Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati TOGG'un direksiyonuna geçip trafikteki ilk sürüşünü gerçekleştirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön