Otomobil

TOGG ne zaman çıkıyor? TOGG ne zaman satışa çıkacak? İşte TOGG’un özellikleri!

Togg ne zaman çıkıyor? Togg çıktı mı? Togg ne zaman satışa çıkacak? soruları vatandaşlar tarafından sorulmaya devam ediliyor. İşte detaylar! Togg, Ocak ayındaki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda meraklılarının karşısına çıktı

TOGG, yerli otomobil haberi gündemde yer alan konular arasındadır.  Togg, Ocak ayındaki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda meraklılarının karşısına çıktı. Togg çıkardığı modeli, İstanbul'da sergilenmeye başlandı.

İşte yerli otomobil Togg hakkında merak edilen bilgiler…

TOGG ÇIKTI MI? TOGG NE ZAMAN ÇIKIYOR?

Togg araştırılan konular arasında yer alıyor. Yerli otomobili geliştirme çalışmalarına devam eden Togg, Ocak ayındaki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) görücüye çıkardığı modeli, İstanbul'da sergilemeye başladı. Togg hakkında açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, 4 kapılı coupe formundaki otomobilin Zorlu Center’da kamuoyunun beğenisine sunulduğu duyuruldu.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi; "Teknoloji dünyasının buluşma noktası Tüketici Elektroniği Fuarı #CES2022’de global sahneye çıkarılan ve gelecekte de kullanacağımız #Togg teknolojilerini sergilediğimiz Konsept Akıllı Cihazımız bugünden sonra Zorlu Center’da sizlerle yüz yüze görüşmeyi bekliyor.” Togg, ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen CES’te yeniliklerini ve vizyonunu dünya kamuoyu ile paylaşılmıştı. Zorlu Center'da sergilenmeye başlanan Togg yerli otomobil, o dönem 'Transition Concept Smart Device' olarak dünyaya tanıtılmıştı.

Otomobil, bugüne kadar birçok otomotiv markasında görev yapmış Türk tasarımcı Murat Günak liderliğinde Pininfarina stratejik ortaklığı ile tasarlandı. Sergilenen otomobilin ters yöne açılan kapıları dikkat çekti. Hem ön hem de arka koltukların elektrikli ayarlara sahip olması da yine yerli elektrikli otomobilin dikkat çeken özellikleri arasındaydı. Elektrikli otomobil, 2019'da sergilen sedan konsept modelden farklı olarak fastback tasarımına sahiptir.

TOGG’UN ÖZELLİKLERİ

TOGG, Türkiye'nin otomobili, 30 dakikanın altında hızlı şarj özelliğine sahip. Bu şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşıyor. Doğuştan elektrikli modüler platform ile 300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonları da bulunuyor. Otomobil, merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri sayesinde uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek. Gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketine sahip olan otomobil, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabiliyor.

İhtiyaç ve taşıt kredilerinin faizleri güncellendi! Ziraat Bankası, Halkbank Garanti BBVA, Akbank açıkladı!

Benzin fiyatı ne kadar oldu? Benzin ve motorine indirim var mı? 20 Temmuz akaryakıt fiyatları!

Bedelli askerlikte şaşırtan değişiklik! Herkes bunu bekliyordu!