05 / 05 / 2024

TOGG'da ücretsiz başvuru hakkı! Kaçırılmayacak fırsat

TOGG'da ücretsiz başvuru hakkı! Kaçırılmayacak fırsat

Türkiye'nin yerli üretim otomobil markası TOGG'dan şaşırtan bir açıklama yapıldı. İleri teknolojiyle donatılan TOGG modelleri, eşleştirilen akıllı telefonlarla sürekli iletişim halinde kalacak. TOGG için hazırlanan mobil uygulama düzenlenen çekilişte hak kazanan isimleri bir sürpriz beklemekte. İşte



TOGG'UN ELEKTRİK MALİYETİ BELLİ OLDU
Burada aracın menzil ve harcama bilgilerine ilişkin hesaplama da yapılabilirken, TOGG ile İstanbul'dan İzmir'e 306 TL maliyetle gidilebileceği bilgisi ziyaretçilerle paylaşıldı.

Aynı mesafenin benzinli araçla maliyetinin ise 1020 TL olduğu belirtildi.

ŞARJ İSTASYONLAR ARTIYOR
Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobili için altyapı çalışmaları da devam ediyor. Bu kapsamda araçları şarj etmek için gerekli olan şarj istasyonları yurt genelinde kurulacak.

TOGG, Trugo ile 1500 hızlı şarj istasyonu çalışmaları devam ediyor. Araç ve nüfus yoğunluğunun çok olduğu bölgelerde 25 kilometrede bir istasyon kurulma kararı alınırken daha seyrek olan yerlerde ise 50 kilometre yarıçapı baz alınarak istasyon kurulumu yapılacak.

Kurulan istasyonlarda ise 2 soket yer alacak. Yani bir istasyonda 3 bin araç aynı anda şarj edilebilecek.

TÜRKİYE'DE KAÇ ŞARJ İSTASYONU VAR?
Türkiye'de bugün itibarıyla toplam 4 bini aşkın şarj istasyonu bulunuyor. Özel kullanımda olan şarj istasyonlarının çoğu AC (22 kWh-normal şarj) konumunda bulunuyor.

Yasal düzenleme kapsamında site ve AVM'lerin otoparkında zorunlu olarak kullanılan şarj istasyonlarının yaygınlaştırılması için apartmanlara da izin verilecek.

Apartmanlarda şarj istasyonu kurulabilmesi için oy birliğine ihtiyaç duyuluyor. TOGG araçlarla birlikte yapılacak olan düzenlemeler kapsamında, çoğunluğun kararına bakılarak apartmanlara istasyon kurulumu yapılabilecek.


Geri Dön