30 / 04 / 2024

TOGG'dan görme engelli kullanıcıları mutlu eden haber!

TOGG'dan görme engelli kullanıcıları mutlu eden haber!

Görme engelli bireyler, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) ürün ve hizmetlerinden eşit ve erişilebilir şekilde yararlanabilecek.  İşte yapılan o anlaşma...



Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu veya kısaca TOGG, bir yandan yerli otomobili yollara çıkarmak için yoğun şekilde çalışmaya devam ederken, diğer yandan geliştirdiği ürün ve hizmetlere daha fazla kişinin erişim sağlayabilmesi büyük bir çaba sarf ediyor. Bu kapsamda görme engelli kullanıcıları özgürleştiren BlindLook ile bir iş birliği yapıldı. Bu iş birliği çerçevesinde TOGG, fiziksel ve dijital ürünlerinin temas noktalarını adım adım engelsizleştirilecek.

TOGG ürün ve hizmetleri görme engelli kullanıcılara açılıyor!

BlindLook’un partnerlerine sunduğu kapsayıcı hizmeti belgeleyen global sertifikası EyeBrand ağına katılan Türkiye'nin Otomobili, ürün ve hizmetleri BlindLook’un ses odaklı teknolojisiyle görme engelli kullanıcılar için erişilebilir hale gelecek.

BlindLook’un yüzde 100 ses odaklı özgürlük teknolojisi Sesli Simülasyon, tam ve kısmi görme engelli bireyler için ürün ve hizmetleri erişilebilir kılıp, görme engelli bireylerin ürün ve hizmetleri yardıma ihtiyaç duymadan bağımsızca kullanabilmelerine imkan sağlıyor.

Entegrasyon tamamlandığında görme engelli bireyler TOGG’un resmi internet sitesi www.togg.com.tr’ye BlindLook hesaplarıyla giriş yaparak, ürün ve hizmetlerden eşit ve erişilebilir şekilde faydalanabilecek.

 


Geri Dön