Otomobil

TOGG'dan görme engelli kullanıcıları mutlu eden haber!

Görme engelli bireyler, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) ürün ve hizmetlerinden eşit ve erişilebilir şekilde yararlanabilecek.  İşte yapılan o anlaşma... Bu kapsamda görme engelli kullanıcıları özgürleştiren BlindLook ile bir iş birliği yapıldı

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu veya kısaca TOGG, bir yandan yerli otomobili yollara çıkarmak için yoğun şekilde çalışmaya devam ederken, diğer yandan geliştirdiği ürün ve hizmetlere daha fazla kişinin erişim sağlayabilmesi büyük bir çaba sarf ediyor. Bu kapsamda görme engelli kullanıcıları özgürleştiren BlindLook ile bir iş birliği yapıldı. Bu iş birliği çerçevesinde TOGG, fiziksel ve dijital ürünlerinin temas noktalarını adım adım engelsizleştirilecek.

TOGG ürün ve hizmetleri görme engelli kullanıcılara açılıyor!

BlindLook’un partnerlerine sunduğu kapsayıcı hizmeti belgeleyen global sertifikası EyeBrand ağına katılan Türkiye'nin Otomobili, ürün ve hizmetleri BlindLook’un ses odaklı teknolojisiyle görme engelli kullanıcılar için erişilebilir hale gelecek.

BlindLook’un yüzde 100 ses odaklı özgürlük teknolojisi Sesli Simülasyon, tam ve kısmi görme engelli bireyler için ürün ve hizmetleri erişilebilir kılıp, görme engelli bireylerin ürün ve hizmetleri yardıma ihtiyaç duymadan bağımsızca kullanabilmelerine imkan sağlıyor.

Entegrasyon tamamlandığında görme engelli bireyler TOGG’un resmi internet sitesi www.togg.com.tr’ye BlindLook hesaplarıyla giriş yaparak, ürün ve hizmetlerden eşit ve erişilebilir şekilde faydalanabilecek.

 

2023'te yollarda olacak!

 

Türkiye'nin otomobili TOGG, 2023’ün ilk çeyreğinde Türkiye'de yollarda olacak. Bu tarihten yaklaşık 18 ay sonra ise Avrupa’da da satışa çıkacak. Aracın ilk olarak C-SUV modeli kullanıcıların beğenisine sunulacak.  TOGG'un C-SUV modeli, üretime geçtiğinde Türkiye’nin ilk doğuştan elektrikli, sıfır emisyonlu ve akıllı otomobili olarak tarihe geçecek. Ayrıca aracın sınıfının en uzun aks mesafesi, en geniş iç hacmi, en iyi hızlanma performansı ve en düşük toplam sahip olma maliyeti gibi özellikleriyle de rakiplerinin önünde olacağı düşünülüyor.

"Otomobili yeni nesil akıllı cihaza çeviriyoruz!"

Geçtiğimiz haftalarda bir açıklamada bulunan TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, "Kullanıcıyı ve veriyi merkezimize alarak mobilite çözümleri üretiyoruz. Biz otomobili yeni nesil akıllı cihaza çeviriyoruz. Çünkü değişen kullanıcı beklentileri doğrultusunda geçmişte telefonlarda yaşanan dönüşüm bugün otomotivde yaşanıyor”  ifadelerini kullanmıştı.

Araç sahipleri dikkat! 1 Eylül'den itibaren zamlanacak!

Yakıt tüketimiyle iddialı Dacia Sandero 2022'nin özellikleri ve fiyat listesi...

Peugeot 208, 2022 fiyat listesi!